Prepararea in avans a mancarii: mic ghid

Publicat in

Sa iti pregatesti din timp mesele este ceva comun si foarte important in culturism, indiferent ca vrei masa musculara slaba sau sa slabesti. Iata cum sa faci asta corect!

Sa fii organizat si sa iti prepari in avans mancarea este esential pentru a fi in forma si a manca sanatos. De fapt este esential pentru a construi masa musculara de calitate sau pentru a slabi intr-un mod armonios si sustenabil. Dar pentru multi, ideea de a gati cantitati mari deodata pentru multe zile in avans pare intimidanta. Daca te chinui cu organizarea prepararii in avans a meselor, citeste in continuare si afla cat de simplu poate fi. 

Incepi usor

Daca esti genul de persoana pentru care pregatirea din timp pentru masa inseamna sa te gandesti ce fel de sandwich iti vei cumpara peste 1-2 ore, atunci gatirea unor mese pentru o saptamana intreaga te va infricosa. Dar nu te arunca la mai mult decat poti duce, cel putin nu din prima. Incepi usor, prin pregatirea zilnica a pranzului din ziua respectiva. Dupa ce incepi sa faci o rutina din asta, incepi sa prepari si cina. Apoi, creste cantitatile si prepara doua pranzuri in avans. Si tot asa, cresti treptat numarul de mese, pana ajungi sa pregatesti fara mult efort mesele pentru cateva zile in avans

Gateste pentru un prieten imaginar

Nu ma refer sa pui masa si tacamuri in fata unui scaun gol! Imagineaza-ti ca la masa iti vin 1-2 prieteni si trebuie sa gatesti o cantitate suficienta de mancare atat pentru tine cat si pentru ei. Surplusul pentru "prietenii care vin la masa" iti va ramane sa il mananci tu in zilele urmatoare.

De exemplu, daca faci un pui la cuptor, adauga cativa morcovi in plus si ceva mai mult pastarnac, si pune in tigaie si mai mult broccoli. Apoi imparte puiul in portii si pune langa fiecare portie din legumele gatite. Asa obtii cateva pranzuri cu un efort minim. 

hormon de crestere natural

Caserole?

Cum ne-am putea trai vietile fara caserole? Probabil mult mai dezorganizat! Daca nu ai deja cateva caserole prin casa, fugi la orice supermarket si cumpara cateva; iti vor usura mult prepararea in avans a meselor. 

De preferat sunt cele din sticla in locul celor de plastic si care au un capac care se inchide etans si eventual se poate si bloca. In caserolele de sticla poti pune mancarea fierbinte direct in ele, fara a te ingrijora de contaminarea cu BPA. La caserolele de plastic, temperatura mare a mancarii poate provoca scurgerea de BPA si alte materiale toxice din plastic in mancare, lucru deloc grozav pentru sanatate. 

In privinta capacului care se inchide ermetic, asta te ajuta sa eviti multe situatii in care continutul lichid al caserolei se poate scurge.

Poti investi intr-un mic termos pentru mancare. Mai ales cand este frig afara, mancarea sleita intr-o caserola de plastic nu pare deloc atractiva. Dar o supa sau tocana calde, sau niste carne inca calda, iti pot insesina cu adevarat ziua!

Fa-ti timp

Dupa ce incepi sa te prinzi de cum merge treaba asta cu prepararea in avans a mancarii, alocati saptamanal o perioada de timp pentru pregatit mese. Cate o jumatate de ora la cateva zile iti va schimba mult dieta. 

Fie ca vrei masa musculara sau sa slabesti, sa mananci corect este fundamental. Asa cum iti faci timp pentru a merge la sala, fa-ti timp si pentru a iti prepara mancarea in avans, saptamana de saptamana. 

Referinte

Articole din aceiasi categorie

Tipuri somatice. Endomorf, ectomof, mezomorf Tipurile somatice Tipurile somatice sunt un aspect extrem de important pentru oricine. Ne nastem cu anumite trasaturi somatice, si toata viata trebuie sa "suportam" consecintele. Adaptarea dietei si antrenamentelor la tipul somatic face diferenta dintre reusita si esec. 14 Feb, 2016
Carbohidrati dupa antrenament: da sau nu? Carbohidrati dupa antrenament: da sau nu? Sunt cu adevarat utili carbohidratii dupa antrenamente? Trebuie neaparat sa ii consumi sau te poti descurca si fara ei? 19 Jun, 2022
Ce se intampla cu nutrientii dupa ce ajung in corpul uman. Conversia nutrientilor Organismul functioneaza cu mai multe surse de combustibil. Poate converti anumiti nutrienti in alte surse de combustibil in functie de nevoi. Afla ce nutrienti poate organismul converti si cum te afecteaza. 14 Feb, 2016
Cum mancau culturistii din trecut Dieta culturistilor moderni vs. dieta culturistilor din trecut Culturismul, ca sport, a evoluat mult in ultimele decenii. Desigur, aparitia de noi substante anabolizante a schimbat mult fata acestui sport, dar dieta a ramas la baza oricarui fizic reusit. Sa comparam farfuria unui culturist modern cu a unuia din era de aur a cultursimului. 26 Jun, 2016
pentru muschi mai mari mananca brocolli si conopida Doua legume care iti maresc muschii Cercetarile arata ca aceste doua legume dezactiveaza inhibitorul de crestere al masei musculare, miostatina. Vezi despre ce e vorba. 20 Aug, 2017
cum stii ca mananci prea multic arbohidrati Semne ca mananci prea multi carbohidrati Carbohidratii nu sunt raul absolut al dietelor, si de multe ori sunt chiar utili. Dar sa mananci prea multi si mai ales cand nu trebuie si de care nu trebuie, poate avea consecinte nefaste asupra aspectului fizic si performantelor fizice. Afla cum iti poti da seama daca ai prea multi carbohidrati in dieta. 14 Feb, 2016
Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.