Substanta activa : metilandrostenediol |
Denumiri comerciale : Methyldiol Aqueous, Metylandrostendiol, Novandrol, Andris, Crestabolic, Hybolin, Protabol |
Metandriol se gaseste sub doua forme distincte. Metilandrostenediol neesterificat, fiind o forma orala si metilandrostenediol dipropionat esterificat, fiind o forma injectabila. Esterii propionati din forma injectabila il fac sa fie mai activ in organism cu cateva zile. Metandriol a fost produs la inceputul anilor '80 si s-a bucurat de o mare popularitate in randul culturistilor. Dar nu a tinut mult, fiind scos dupa piata multi ani la rand. In zilele noastre este destul de greu de gasit pe piata neagra, fiind folosit aproape in excusivitate ca produs veterinar in Australia.
Metandriolul este un steroid puternic anabolic. Are si un anumit nivel de activitate estrogenica, de aceea efecte secundare precum retentia de apa sau acumularea de grasime pot aparea, dar sunt strans legate de doza folosita.
Acest steroid este indicat pentru acumularea de masa si forta. Doza recomandata este de 25-50 mg pe zi pentru forma orala si 200-400 mg pe saptamana pentru forma injectabila. Pentru a mentine nivelul testosteronului din sange constant, forma injectabila este bine sa se adminsitreze odata la 3-4 zile.
Mentandriol este destul de puternic pentru a putea fi folosit singur, dar de obicei se combina cu alti steroizi pentru a obtine efecte mai puternice. Un ciclu de Metandriol si Deca-durabolin sau Equipoise, poate aduce castiguri uriase de masa musculara fara o retentie prea mare de apa sau acumulare de grasime. Dar cum exista riscul de aromatizare este recomandat, in special pentru cei mai sensibili, sa se adauge si un antiestrogenic precum Nolvadexul sau Provironul. Cand se urmareste acumularea de cat mai multa masa se pot adauga steroizi mai puternic androgeni precum Dianabolul, Anapolonul sau testosteronul. In acest caz si efectele secundare estrogenice vor fi mai puternice. Retentia de apa va fii mai mare si este indicat folosirea unui antiestrogen mai puternic precum Arimidexul.
Efectele secundare asociate cu Metandriol sunt usoare. Retentia de apa si ginecomastia nu reprezinta o problema, precum nici tensiunea crescuta sau acumularea de grasime. Cele mai comune efecte secundare sunt cele androgenice: acnee, ten uleios, cresterea parului pe fata si corp, calvitie. Datorita prezentei grupului 17 alfa alchilat in structura sa, metandriolul poate fi hepatotoxic. De aceea ciclurile in care se foloseste acest steroid ar trebui sa fie cat mai mici, si controale periodice ale ficatului sunt binevenite. Ambele forme, si cea orala si cea injectabila, sunt hepatotoxice, dar, cea injectabila este mai putin agresiva.
Referinte