9 modalitati de a arde grasimea mai repede

Publicat in

Tine cont de cele 9 sfaturi din acest articol, si vei inregistra progrese mai mari ca oricand.

Corpul uman este o masina incredibil de adaptabila. Chiar daca ani peste ani de neglijenta au dus la acumularea kilogramelor peste kilograme, te poti descotorosi de toata aceasta osanza intr-un timp mai scurt decat a durat "strangerea" ei. In aceasta privinta, timpul este de partea ta!

Pune la inima cele noua sfaturi care urmeaza, si progresul va venii galopand:

1. Stai departe de cantar

Faptul ca poti peirde din grasime si acumula ceva masa musculara, este motivul pentru care nu ar trebui sa va ghidati dupa cifrele cantarului, ci dupa compozitia corpului (proportiile masa musculara/grasime) si felul cum aratati in oglinda. Cantarul trebuie sa fie un ghid relativ, si nu determinant, felul cum ararti si cum te simti primeaza.

2. Reduceti caloriile treptat

Daca vreti sa slabiti, nu taiati multe calorii deodata. Asta va baga organismul in modul "foamete", si implicit va scadea metabolismul, pentru a conserva energie. Ce inseamna asta? Va fii mult mai dificil de ars grasimea. Reduceti caloriile treptat, putin cate putin, pe parcursul la 1-2 saptamani.

3. Variaza aportul caloric

Este o alta modalitate de a va pacali organismul, si a mentine un metabolism ridicat, continuand sa arzi grasimi intr-un ritm constant. Prin variatia consumului caloric o data la cateva zile, in loc sa consumi zi de zi acelasi numar de calorii, se tine in frau mecanismul de "foamete" al organismului. De exemplu, daca 3 zile la rand ai avut un aport de 2000 de calorii pe zi, in a 4-a zi consuma 2400 de calorii. Si apoi revii la 2000, si tot asa.

4. Antrenati-va cu greutati

Antrenamentul de rezistenta ajuta la arderea caloriilor in diferite feluri. Antrenamentul cu greutati in sine arde calorii. Studiile arata si ca, spre deosebire de antrenamentele cardiovasculare, antrenamentul cu greutati creste numarul caloriilor arse in repaus, timp de 39 de ore dupa antrenament. Plus, cu cat ai muschi mai mari, cu atat mai multe calorii arzi zi de zi. Chiar daca singurul tau scop este de a slabi, tot trebuie sa te antrenezi cu greutati, fie numai ca sa fii sigur ca ce slabesti este grasime si nu tesut muscular. Daca s-ar pierde si tesut muscular, asta ar duce la o stanganre si o slabire nesanatoasa. Practic, va veti transforma intr-o persoana slaba dar plina de grasime. Da, chiar si cineva cu anorexie poate avea un procent ridicat de masa grasa.

5. Faceti antrenamente de intervale de intensitate (HIIT)

Asta inseamna a alterna o perioada de intensitate mare cu una de odihna (activa). Dezonadamantul: rezultate mai bune in timp mai scurt. Un exemplu de astfel de antrenament este saritul corzii. Pentru acest exercitiu, e posibil sa trebuiasca sa va antrenati putin. Dupa o incalzire scurta, sariti coarda cat de repede puteti timp de 10-20 secunde, apoi 30 de secunde de sarit la un ritm lent (aceasta este odihna activa). Desigur, se pot face intervale si alergand (sprinturi), sau urcand scari, sau pe aparate in sala, alternand un ritm foarte alert, cu unul la pas.
Inainte de aceste antrenamente incalziti-va bine!

6. Mancati mai multe grasimi

Consumand grasimi bune, va ajuta sa slabiti mai repede, sa puneti pe voi ceva muschi si sa va recuperati dupa antrenamente. Pe langa asta, sunt si foarte sanatoase pentru inima. Deci, care sunt cele bune? Cele polisaturate (omega-3 in special), ca cele din peste, in, nuci; si cele monosaturate care provin din unt de arahide, ulei de masline, galbenus de ou si uleiul de peste.

7. Reduceti carbohidratii

Atentia acordata dietelor cu carbohidrati redusi, a impartit lumea in doua: cei pro si cei contra. Nu exista cale de mijloc! Indiferent in ce tabara te afli, adevarul este ca reducerea carbohidratilor, in special zaharuri si amidon,  atunci cand vreti sa slabiti, va aduce rezultate foarte bune. Carbohidratii consumati ar trebui sa provina din surse precum ovazul sau vegetalele.

Si momentul consumului lor afecetaza slabitul. Indicat este ca cea mai mare cantitate sa se consume spre dimineata, si sa fie redusi treptat pana la ora 15. Cel mai mare consum sa fie dimineata si in jurul antrenamentului.

8. Cresteti consumul de proteine

Cresterea consumului de proteine duce la cresterea metabolismului si la mentinerea masei musculare. De fapt, organismul arde mai multe calorii cand mancati proteine decat cand mancati grasimi sau carbohidrati. Consumul ridicat de proteine si arderea grasimilor au fost corelate in foarte multe studii. In unele din aceste studii s-a constata ca unii din subiectii participanti la ele, au castigat masa musculara fara sa se antreneze, doar prin cosnumul de proteine!

9. Mancati 5-6 mese mici pe zi, nu 2-3 festine

Asta va asigura aportul constant de nutrienti necesari arderii grasimilor si mentinerii muschilor. Bonus: rata metabolica va creste, si va veti recupara mai bine dupa antrenamente.

Asa ca nu fii unul din cei care se plang de situatia lor, dar nu fac nimic sa o imbunatateasca! Nu te multumi cu situatia actuala, mereu e loc de mai bine. Incepi de acum sa-ti pui in aplicare cunostintele!

Referinte

Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.