Preferinte in privinta gustului
Iti place ce mananci la micul dejun? Daca nu, probabil ca nu este sustenabil pe termen lung. Trebuie sa gasesti alimente care iti plac si sunt usor si rapid de preparat. Poate parea evident, dar sunt destui cei care incearca sa isi impuna in dieta alimente pe care nu le indragesc, doar pentru ca sunt catalogate ca 'sanatoase".
Cum te simti dupa ce mananci?
Daca un mic dejun compus din terci de ovaz te face sa te simti lent, atunci nu este cea mai buna alegere pentru tine. Daca un mic dejun proteic bogat in friptura de vita sau multe oua iti intoarce stomacul pe dos, nici asta nu este o optiune buna pentru tine. Trebuie sa alegi ceva ce te face sa te simti bine. Si majoritatea se simte mai bine dupa un mic dejun bogat in proteine/grasimi, precum omleta, oua fierte, somon afumat. Ai niveluri de energie mai mari si te poti concentra mai usor.
Desigur, va trebuie sa inceci mai multe lucruri pentru a vedea ce iti merge tie. Ideal ar fi micul dejun cu carne si nuci!
Niveluri de foame
Carbohidratii sunt digerati mai rapid decat proteinele si grasimile, ceea ce inseamna ca te simti din nou flamand la 1-2 ore dupa ce mananci un mic dejun bogat in carbohidrati, precum cereale sau paine prajita. Un mic dejun bogat in proteine si/sau grasimi te va mentine satul mai mult timp, ceea ce inseamna ca scad sansele sa rontai ceva intre mese. Asta iti usureaza tinerea sub control a caloriilor.
Calorii totale
Mereu factorul principal in slabire, trebuie sa tii cont de caloriile totale. Daca vrei sa fii in deficit caloric dar mananci mare parte din calorii la micul dejun, va fi greu sa mentii deficitul in restul zilei. O idee mai buna este sa iti imparti caloriile mai egal de-a lungul zilei pentru a nu fi coplesit de foame. Ia 3-4 mese sau 3 mese si doua gustari mici. Dar si aici e vorba de preferinte personale; vezi ce merge pentru tine.
Concluzii
Sa descoperi ce iti merge tie cel mai bine este cheia succesului. Trebuie sa gasesti alimente care iti plac si pe care le poti prepara rapid si usor. Micul dejun bogat in proteine te mentine mai satul pentru mai mult timp si astfel eviti sa mananci mai mult in restul zilei.
Gaseste ce alimente si combinatii iti plac pentru a obtine micul dejun bogat in proteine si/sau grasimi. Cum am mai spus, micul dejun cu carne si nuci este o optiune foarte buna!
Referinte