Proteinele de calitate reprezinta cel mai important aliment cand se doreste arderea surplusului de grasime corporala.
Indicatorul cel mai consecvent privind supletea in jurul taliei este consumul ridicat de proteine de calitate, adica alimente care depasesc pragul de 10 grame de aminoacizi ensetiali.
De exemplu, un studiu mare facut pe voluntari tineri a descoperit ca cei care mancau alimente care depaseau doze de 10 grame de aminoacizi esentiali la fiecare masa, aveau cele mai mici niveluri de grasime abdominala, iar numarul de mese la care atingeau pragul de 10 grame de aminoacizi esentiali era si el important.
Cum sa folosesti aceste informatii
Mananca proteine de origine animala - carne de vita, peste, carne de pui si alte pasari, lactate (in special cele fermentate) si oua intregi - la fiecare masa! Utilizezi mai bine caloriile consumate si ai un beneficiu mai mare mancand astfel de alimente.
Ca si garnituri foloseste surse inferioare de proteine, precum fasole, linte, mazare si alte leguminoase. Proteinele din plante au multe beneficii, dar daca iti iei proteinele doar din aceste surse incomplete, va trebui sa mananci o cantitate mult mai mare de alimente pentru a atinge pragul de 10 grame de aminoacizi esentiali si sa combini diferite surse vegetale.
Referinte
- Loenneke, J. Wilson, J. et al. Quality of Protein Intake is Inversley Related with Abdominal Fat. Nutrition and Metabolism. 2012. 9(5).