39 de modalitati sa nu fii un sportiv ca toti ceilalti

Publicat in

Atitudinea pe care o ai zi de zi te defineste ca om si ca sportiv. Nu fii ca toti ceilalti, ia deciziile grele in privinta vietii, antrenamentelor si nutritiei si evolueaza ca om si ca sportiv.

Ce faci in fiecare dimineata? Dai cu ceasul de pamant si te tarasti afara din pat, cu teama de o noua zi pe care o vei uri? Sau sari din pat sprinten si binedispus pentru ca te-ai culcat inainte de 23, asa cum stii ca este bine, si esti entuziasmat ca incepe o noua zi in care faci ceea ce iubesti? 

Cu antrenamentele cum stai? Pui accent pe exercitiile de baza, compuse, exercitii cu greutatea corpului, antrenamente strongman, exercitii olimpice? Sau alegi varianta lejera? Ai un jurnal detaliat al antrenamentelor in care notezi progresul saptamanal si anual? Urmezi mai mult de o saptamana un program de antrenament? Sau cauti mereu exercitiul ala magic care sa te faca sa progresezi?

Cand trebuie sa faci cardio sari pe banda de alergare sau dai ture lejere in jurul stadionului? Sau faci cateva sprinturi pe pista de alergare sau pe un deal pana ce inima aproape ca iti iese pe gura? 

Mereu exista o cale usoara si una grea. Poti mereu sa traiesti o viata mediocra si sa fii nefericit, ca toti ceilalti. Sau poti alege sa nu fii ca toti ceilalti. Cum faci asta? Iata 39 de modalitati de a incepe. Fa din 2018 anul schimbarii! 

1. Mananca doar produse organice si carnuri organice. Evita pe cat posibil carnurile crescute industrial si legumele pesticizate. 

2. Elimina complet zaharul. Fructele nu se pun. 

3. Elimina complet alimentele procesate.

4. Mananca mai multe legume.

5. Mananca pentru sanatate, longevitate si performanta sportiva in loc sa mananci doar pentru a arata mai bine. 

6. Nu arunca banii pe toate suplimentele sportive din lume. Nu exista nimic care sa te transforme peste noapte in campion.

7. Bea multa apa. 

8. Elimina orice alte bauturi. In afara de cafea de calitate si ceai verde de calitate, neindulcite, desigur. 

9. Nu te mai simti obligat sa mananci 6 mese pe zi. E din anii '90! Poti avea rezultate perfecte cu doar 3-4 mese pe zi. 

10. Baga-te la somn pana la 22:30 sau 23. 

11. Stabileste-ti o rutina de somn seara de seara. Redu expunerea la lumina, citeste, fa un dus rece, etc. 

12. Stai departe de calculator si telefon cu doua ore inainte de somn. Ecranele iti dau peste cap glanda pineala si te impiedica sa dormi. 

13. Cumpara cea mai scumpa saltea si cele mai scumpe asternuturi pe care ti le poti permite. In pat petreci o treime din viata. 

14. Foloseste gantere, gantere kettlebelle, exercitii calistenice, exercitii de gimnastica si antrenamente strongman pentru a avea un fizic functional, echilibrat si puternic. 

15. Nu iti mai bate capul excesiv cu fiecare aspect al antrenamentelor si nutritiei. 

16. Antreneaza-te cat mai intens, dar sigur. Daca te accidentezi constant nu vei progresa niciodata. 

17. Urmeaza un program de antrenament mai mult de o saptamana. Saritul de la un program la altul, deficitul de atentie si informatiile prea multe sunt principalele motive pentru care nu progresam. 

18. Pune tot efortul in cateva lucruri care functioneaza in loc sa alergi dupa un milion de optiuni care nu iti aduc nimic. 

19. Gaseste o modalitate de a iti pastra concentrarea. Majoritatea au zero concentrare si zero control asupra vietii lor. Nu fii un alt membru al societatii care face o mie de lucruri deodata dar care nu ajunge nicaieri. 

masa musculara slaba

20. Imbunatateste-ti mobilitatea soldurilor. Spatele iti va fi recunoscator.  

21. Tine un jurnal de antrenament. Scrie in el tot ce faci la antrenamente. Reciteste-l pentru a vedea unde gersesti si cum sa remediezi. 

22. Fa sprinturi in panta. Indiferent de disciplina sportiva pe care o practici! 

23. Ridica, cara sau trage chestii gele. Cat mai grele. 

24. Stai cel putin 20 de minute pe zi la soare, fara crema de protectie. Iarna suplimenteaza-te cu vitamina D.

25. Foloseste zilnic ata dentara. 

26. Elimina dezordinea din viata ta. O casa dezordonata inseamna si o minte dezordonata. Nu te poti concentra si face lucruri importante daca mintea iti este dezordonata. 

27. Nu te mai holba asa des la telefon. Viata are loc in realitate. Nu pe un dispozitiv din mana ta. 

28. Nu depasi niciodata 15% grasime corporala.

29. Nu iti iesi din forma fizica prea tare. Ramai mereu fit. 

30. Mediteaza. Vei fi uimit de diferenta pe care o va face in viata ta. 

31. Fa si alt sport decat pe cel care il practici, macar o data pe saptamana. Drumetii montane, innot, volleyball, tenis, fotbal, orice iti face placere. 

32. Citeste o carte. De fapt, citeste cat mai multe carti!

33. Nu petrece timp cu oameni negativi sau care nu te apreciaza. Elimina-i din viata ta! 

34. Uita-te la TV mai putin.

35. Tine minte numele oamenilor si spune-le des. Este cel mai dulce sunet pentru oricine, in orice limba.

36. Nu uri si nu fii gelos pe nimeni. Consuma prea multa energie pe care o poti folosi in alte scopuri. 

37. Asculta muzica rock sau/si metal!

38. Spune "multumesc" mai des decat ceilalti.

39. Fii original! 

 

Referinte

Articole din aceiasi categorie

redu febra musculara pentru a merge pe bicicleta mai bine Ciclism: reducera febrei musculare dupa sala Stii deja ca pentru a fi un ciclist cat mai bun trebuie sa mergi si la sala de forta. Dar urasti febra musculara care apare dupa antrenamentele cu greutati. Iata cum sa reduci durerile pentru a nu iti fi afectate antrenamentele pe bicicleta. 28 Mar, 2018
Cum sa nu te mai doara spatele cand mergi cu bicicleta Reducerea durerilor de spate cauzate de mersul pe bicicleta Ciclismul este un sport cu impact redus asupra articulatiilor, dar cu toate acestea, mai ales pe distante mari, pot aparea dureri de spate din cauza pozitiei pe bicicleta. Durerile sunt si mai severe daca deja ai probleme in zona lombara. Iata cateva remedii. 06 Oct, 2016
cresterea cazurilor de rupturi de ligament anterior in randul sportivilor tineri si cum sa le previi Cresterea cazurilor de rupturi de ligamente incrucisate anterioare in randul sportivilor tineri Rupturile de ligamente incrucisate anterioare in randul sportivilor tineri este in crestere. Care sunt cauzele si ce se poate face? Iata ce spun expertii. 21 Jun, 2017
Programare avansata a antrenamentelor de forta Programare avansata a antrenamentelor de forta Fiecare sportiv este unic, asa ca cea mai buna metoda de a crea un program de antrenament cat mai eficient este de a avea cat mai multe unelte pe care sa le aplici in functie de caz. Ca sa intelegi mai bine, citeste in continuare. 12 Oct, 2021
Powerlifting  3 trucuri pentru a atinge noi recorduri personale Powerlifting: 3 trucuri pentru a atinge noi recorduri personale Trei trucuri prin care powerlifterii (dar si orice sportiv care lucreaza cu greutati mari) isi poate atinge noi recorduri personale in sala de forta si la competitii! 01 Nov, 2018
cum sa iti dezvolti abdomenul daca faci arte martiale si MMA Antrenamentul abdomenului pentru arte martiale Artele martiale te duc cu gandul la pumni, la procedee si disciplina. Dar miezul antrenamentelor de arte martiale sta in abdomen: un abdomen puternic creeaza un luptator puternic. 02 Aug, 2017
Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.