Cum sa iti alegi antrenorul personal?

Publicat in

Te-ai hotarat sa schimbi ceva la corpul tau si vrei sa iti angajezi un antrenor care sa te ajute. Femeile in special fac asta, dar nu stiu pe cine sa aleaga. Iata ce aptitudini are un bun antrenor personal.

Conform multor experti, sa ai pe cineva langa tine care sa te sustina in procesul de slabire sau transformare corporala poate fi diferenta dintre esec si succes. Unii pot fi norocosi sa aibe in preajma prieteni sau familie care se pricep si te sustin, dar deseori chiar si ei te pot incurca neintentionat, cerandu-ti sa faci lucruri care nu sunt aliniate cu obiectivul tau. 

Un antrenor personal este dedicat succesului tau (sau asa ar trebui). Succesul tau este si succesul lui, asa ca se implica cu adevarat. Un antrenor bun este cineva in fata caruia iti asumi raspunderea si stie sa te incurajeze, dar stie si sa iti creeze un program specific nevoilor tale unice. Daca esti pregatita sa lucrezi cu un antrenor personal, iata 6 aptitudi pe care acesta sa le posede. 

1) Te trage la raspundere

Unii antrenori trimit un plan de slabire clientilor si se asteapta sa il urmeze la litera si sa isi monitorizeze singuri progresul, si cam atat fac, nu se implica mai mult. Dar asa mai bine iti achizitionezi un program dedicat scopului tau, precum H.O.T. si este acelasi lucru (sau chiar mai bun).
Altii pot fi implicati mai mult in proces dar nu stiu sa sarbatoreasca cu tine micile succese..

Daca un antrenor nu te monitorizeaza deloc si nu iti da un feedback regulat, schimband mici lucruri, sau daca iti da acele feedbackuri si modificari dar fara sa te felicite pentru micile progrese, intregul proces de a avea un antrenor personal poate fi demotivant. 

Cauta pe cineva accesibil si plin de entuziasm. Relatia cu antrenorul personal ar trebui sa fie una dinamica, nu statica. Un antrenor bun se intereseaza des de progresul tau si iti da un feedback onest care sa iti corecteze cursul cand este nevoie, sau sa te ajute sa ramai pe el cand totul merge bine. Va scoate in evidenta si micile succese si te va ajuta sa ramai focusata cand apar evenimente care te pot deraia, precum mese in familie, calatorii de afaceri, nunti, botezuri, etc. 

Felul in care iti ofera feedback poate fi diferit de la antrenor la antrenor. Unii o fac unu la unu in intalniri periodice programate, altii o fac sporadic iar altii au grupuri cu mai multi clienti deodata. Indiferent de caz, dupa aceste "sedinte" ar trebui sa pleci cu o incredere si mai mare in proces si in antrenor. 

2) Iti face un program in functie de corpul tau

Exista numeroase planuri care iti promit ca daca le urmezi exact, vei reusi (din nou, unul precum H.O.T.) la fel ca toata lumea. Dar nu este chiar asa, pentru ca fiecare este diferit. Mai ales in planurile alimentare, metabolismul este diferit de la persoana la persoana si unele alimente pot afecta diferit oamenii.

Slabirea este 80% dieta si unele alimente ti se potrivesc mai bine decat altele. Iar asta se descopera pe parcurs, impreuna cu antrenorul tau. Un antrenor bun are cunostinte nutritionale si stie sa observe corelari intre progresul tau si ce mananci mai des. Cum iti afecteaza procentele de grasime cresterile de glicemie provocate de anumite alimente? Cum a fost afectat procesul de slabire cand modifici ceva la dieta? Ai anumite sensibilitati alimentare care te pot ingrasa mai rau decat alte persoane?

3) Vrea sa iti placa cu adevarat ceea ce mananci

Multiple studii au descoperit ca mare parte din dietele de slabire nu sunt sustenabile pe termen lung. Asta pentru ca multi vad dietele ca strategii pe termen scurt si imediat ce isi ating scopul revin la vechiul stil de viata si deseori se reingrasa.

Motivul pentru care multi vor sa se intoarca rapid la vechiul stil de viata este ca urasc ce mananca cand tin dieta de slabire. Ti s-a spus ca trebuie sa mananci doar pui cu broccoli sau tofu cu broccoli, si te-ai saturat pana peste cap de aceste alimente. Nu vrei sa mananci doar cateva alimente si sa iti restrictionezi atat de drastic paleta de arome, iar dupa o perioada devine din ce in ce mai greu sa mananci acelasi lucru, chiar daca la inceput iti placea mancarea respectiva. 
Asa ca imediat ce termini dieta te indopi cu alimente procesate si nesanatoase pentru ca ai impresia ca doar in ele gasesti gustul acela senzational pe care il cauti. 

Un antrenor bun nu iti va recomanda o dieta atat de limitata. Iti va face un plan dietetic realist, bazat pe preferintele tale alimentare. 

Mai important decat orice, mancarea ta ar trebui sa fie delicioasa. Trebuie sa stie sa te invete sa adaugi savoare preparatelor prin condimente si ierburi. Te poate invata si despre ingrediente noi, sau cum sa prepari ingredientele binecunoscute intr-un fel gustos si cu mai putine calorii.
Cand esti satisfacuta de la ce mananci la fiecare masa, este mai putin probabil sa iti faci de cap cu zahar! 

antrenament slabire femei

4) Pune accent pe stilul tau de viata

Un antrenor personal bun iti transforma stilul de viata - o abordare noua la nutritie si antrenamente care va ramane cu tine mult dupa atingerea obiectivelor propuse. Dar pentru a face aceste obiceiuri sa ramana, trebuie sa fie compatibile cu stilul tau de viata.

Trebuie sa poti lucra impreuna cu antrenorul tau sa iti dezvolti obiceiuri sanatoase care sa respecte preferintele tale culinare, religioase, etnice, de sanatate, etc. Un astfel de stil de viata nu inseamna renuntarea pentru totdeauna la mancarurile pe care le iubesti, ci incorporarea lor intr-un stil de viata sanatos si diversificat, care sa te tina in forma si aratand asa cum vrei.

Daca exista un aliment care nu iti place cu adevarat, antrenorul tau nu ar trebui sa insiste sa il incorporezi in dieta pentru nu stiu ce proprietati minune. Trebuie sa iti gaseasca alternative
La fel si cu antrenamentele; nu trebuie sa insiste foarte mult pe anumite exercitii care chiar nu iti plac sau nu te simti confortabila sa le faci. Nu exista alimente si exercitii minune, mereu sunt si alternative la fel de bune, iar antrenorul tau ar trebui sa le cunoasca! 

5) Stie ca mancarea este mai mult decat energie

Un antrenor bun stie sa iti faca o dieta sustenabila de slabire dar unul grozav stie sa lucreze si la mentalitatea ta in privinta mancarii (si antrenamentelor, desigur). 

Mancarea este o componenta foarte importanta din interactiunile din societatea umana. Este un motiv de a sta impreuna la aceeasi masa, ofera confort si alinare uneori, in anuite ocazii poate chiar alunga plictiseala. Un antrenor bun trebuie sa te ajute sa identifici cand mananci doar de dragul de a manca si cand mananci pentru ca iti este cu adevarat foame. Cu totii avem anumite declansatoare ale foamei si ajuta mult sa ai pe cineva care sa te ajute sa le identifici si sa le depasesti. 

Lucrand cu un antrenor bun iti poti schimba relatia pe care o ai cu mancarea. 

6) Iubeste ceea ce face

Pare evident, dar nu vrei un antrenor care isi priveste meseria ca strict ceva ce trebuie sa faca pentru a castiga bani. Este o meserie care necesita pasiune si iubire pentru a fi facuta corect. Un antrenor personal bun trebuie sa fie entuziasmat de fiecare client al sau. Sa stii ca cel cu care lucrezi are cu adevarat interesul tau pe primul loc, te ajuta mult. 

Referinte

Articole din aceiasi categorie

Good morning cu banda elastica un exercitiu pe care il poti face oriunde Good morning cu banda elastica: un exercitiu pe care il poti face oriunde Sa lucrezi cat mai frecvent (dar totusi nu pana la epuizare) grupele musculare pe care vrei sa le dezvolti, este o strategie buna. Pentru lantul posterior, foarte ravnit de femei, un exercitiu care te ajuta sa faci asta oriunde este good morning cu banda elastica. 22 Apr, 2021
ce trebuie sa faca femeile sa slabeasca 6 mituri pe care femeile le cred cand vor sa slabeasca Cele mai daunatoare lucruri pentru aspectul fizic al unei femei sunt miturile si preconceptiile legate de antrenamente si nutritie. Din fericire exista si cercetari care arata exact ce trebuie sa faca o femeie pentru a slabi rapid si eficient pentru a arata mai bine. 06 Oct, 2016
Cum sa nu te ingrasi la menopauza Cum sa nu te ingrasi la menopauza Imbatranirea nu este tinerete pierduta, ci o noua etapa de oportunitati si forta! 03 Jun, 2021
femeile trebuie sa doarma mai mult decat barbatii pentru a fii sanatoase Femeile au nevoie de mai mult somn Perioada ideala de somn difera de la persoana la persoana, dar se stie cu certitudine ca femeile au nevoie de mai mult somn decat barbatii, si cand nu dorm suficient au mai mult de suferit. Iata despre ce este vorba. 26 Oct, 2017
ce sa faci ca sa nu imbatranesti 3 lucruri simple pentru a ramane tanara Cea mai mare frica a femeilor nu este de a muri de cancer sau de o boala de inima ci de a imbatrani prematur. Aici gasesti trei trucuri simple si la indemana oricui de a ramane tanara. 30 Jun, 2016
dietele sarace in calorii mai rau ingrasa decat sa te ajute sa slabesti De ce curele de slabire te ingrasa in loc sa te ajute sa slabesti Curele de slabire sunt in toate revistele de femei si iti promit corpul la care visezi intr-un timp foarte scurt. Din pacate nu functioneaza si mai rau, pe termen lung pot cauza chiar cresterea in greutate si procente de grasime mai mari. Iata despre ce este vorba. 09 Nov, 2017
Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.