Este un exercitiu de baza in haltere, care lucreaza tot corpul, nu numai picioarele. Un exercitiu avansat care va stimula cresterea masei musculare si fortei in intreg corpul.
pozitie de start
pozitie de final
1. Incepi prin a pune o haltera in fata ta. Picioarele trebuie sa fie departate mai mult de nivelul umerilor.
2. Indoaie genunchii si apleaca-te pentru a apuca haltera cu mainile. Foloseste o priza mai larga decat nivelul umerilor. Smulge haltera de pe sol si pune-o la piept si ridica-te in picioare.
3. Ridica haltera deasupra capului, si putin in spate. Bratele trebuie sa fie complet intinse. Privirea in fata si spatele drept. Aceasta va fi pozitia de start.
4. Indoaie genunchii si coboara pana cand coapsele sunt paralele cu solul. Poti cobori si mai mult, pana ce femuralul atinge gamba, dar asta sporeste gradul de dificultate.
5. Impinge-te in sol cu calcaiele si jumatatea talpii pentru a urca la pozitia de start. Repeta. La final pune haltera pe sol cu grija. Cel mai usor este de a ii da drumul in fata ta, dar acest lucru este acceptat in salile de haltere, nu foarte des in cele de fitness.
ATENTIE! Este un exercitiu foarte greu si complex. Inainte de a folosi orice greutate care poate fii considerata mare este necesar sa stapnesti perfect tehnica de executie. Repeta cu haltera goala, sau cu o greutate mica.
Sfat: Puteti aduce haltera deasupra capului si ridicand-o intai de pe suport pe spatele umerilor, si apoi deasupra capului, ca la impinsul de la ceafa pentru umeri. Pentru a usura ridicarea va puteti impinge in picioare, pentru a folosi avantul.
Referinte