11 motive sa NU folosesti steroizi anabolizanti

Publicat in

Nu toata lumea este pregatita sa foloseasca steroizi anabolizanti. De fapt, majoritatea celor care intentioneaza sa foloseasca steroizi nu ar trebui sa o faca. Afla de aici de ce parte a liniei te afli.

1. Disciplina! Daca nu ai disciplina inseamna ca nu poti urma corect un ciclu de steroizi. De acest punct se leaga toate cele de mai jos.

2. Nu poti urma o dieta stricta! Cand spunem dieta in lumea culturismului nu ne referim la a bea cola dietetica si a nu manca carbohidrati. Dieta, in lumea culturismului, inseamna sa ai mese regulate zi de zi (intre 3 mese si 6-7 mese) pline de proteine, carbohidrati complecsi si grasimi sanatoase. Urmarea unei diete stricte, fara a trisa, este un principiu fundamental al culturismului, si daca nu o poti face, nu esti pregatit sa folosesti steroizi anabolizanti si androgeni (vezi punctul 1).

3. In afara de dieta, doar daca te gandesti sa folosesti steroizi anabolizanti ar trebui sa urmezi un program de antrenament bine structurat de ani de zile. Steroizii se folosesc pentru a depasi o limita de care nu poti trece oricat te-ai chinui, si nu sunt pentru castiguri rapide de masa musculara, fara munca. Steroizii nu sunt o scurtatura catre un corp mai bun. Nu exista asa ceva. Steroizii iti poti usura obtinerea progreselor; nu fac ca acestea sa apara miraculos, fara efort din partea ta, sau cu un efort minim. Daca nu ai experienta in sala de forta de cativa ani, uita de steroizi (vezi punctul 1).

4. Daca ai trecut cu succes de punctele anterioare, felicitari! Acum spune tot ce stii despre steroizii anabolizanti si androgeni. Inainte sa incepi sa folosesti steroizi, ar trebui sa cunosti totul despre ei. De cele mai multe ori steroizii nu sunt foarte cunoscuti nici macar de catre cadrele medicale, asa ca este greu sa gasesti un doctor care sa iti dea astfel de sfaturi. Si nici nu te poti baza ca cei care vand steroizi iti vor da sfaturi corecte; de cele mai multe ori doar vor sa isi vanda marfa, si nu se gandesc la consecintele asupra ta. 

Daca esti pe cale sa iti bagi o substanta straina in corp, si nu stii totul despre ea (efecte secundare, doze, durata ciclului) si nu ai deja pregatita o terapie post ciclu, uita de steroizi! (vezi punctul 1).

5. Acest motiv merge mana in mana cu motivul 3: trebuie sa stii deja cum sa executi corect exercitiile. Din cauza greutatilor mari folosite si numarului mare de repetari, trebuie sa cunosti tehnica corecta de executie a oricarui exercitiu pe care il faci, pentru a nu te accidenta. 

6. Numarul sase se refera la stabilitatea psihica. Se tot pune ca steroizii anabolizanti si androgeni provoaca dependenta. Daca da, atunci aceasta dependenta este 100% mentala, fiziologic neexistand motive ca organismul sa devina depedent de steroizi. Asadar, daca esti o persoana care cade prada viciilor foarte usor, fugi de steroizi cat de tin picioarele.

7. Dormi mai putin de 8 ore pe noapte? Poti dormi 8 ore daca este nevoie? De nenumarate ori s-a demonstrat, atat stiintific cat si din relatarile utilizatorilor, ca steroizii au rezultate mai bune daca dormi cel putin 8 ore pe noapte. Asta pentru ca organismul are nevoie de timp sa se refaca, si in timpul curelor de steroizi iti supui organismul unui stres mare (nu cauzat neaparat de steroizi, ci de antrenamentele mai intense pe care le faci datorita lor). Daca nu poti dormi 8 ore in fiecare noapte, nu trebuie sa te apuci de steroizi (vezi punctul 1).

8. Fii sigur ca stii ce steroizi cumperi! Daca iti cumperi steroizii de pe piata neagra, atunci exista sanse mari sa nu fie ceea ce scrie pe eticheta ca sunt. Pot fi pur si simplu substante placebo, sau un steroid ieftin, vandut cu denumirea unuia mai scump, sau de cele mai multe ori subdozate. Exista si riscul real de a contine substante periculoase, din total alta categorie, sau sa fie contaminati cu bacterii nocive. Nu risca pana nu stii ce iti bagi in corp.

9. Un alt motiv de a te razgandi in privinta uzului de steroizi sunt riscurile asociate cu sanatatea. Esti predispus la boli cardiovasculare? Ai un ficat slab sau un sistem imunitar slabit? Tatal tau sau rude apropiate de sex masculin au avut cancer de prostata inainte de 65 de ani? Daca da, steroizii nu sunt pentru tine! In afara de aceste efecte secundare majore, exista si alte riscuri asociate cu consumul de steroizi. Poti citi totul despre ele in categoria dedicata efectelor secundare ale steroizilor

10. Iti poti permite steroizii? Nu este ca si cum iti cumperi o fiola si iei steroizi pana cand se termina. Sunt necesare cicluri de steroizi, care dureaza intre 6 si 12 saptamani sau mai mult. Pe langa steroizii in sine, vei avea nevoie de o serie de suplimente sportive si medicamente pentru terapia post ciclu. Toate se aduna si formeaza o nota de plata consistenta. 

11. In final, nu ar trebui sa folosesti steroizi daca ai sub varsta de 25 de ani. Cei sub aceasta varsta au inca sistemul endocrin in formare, si expunerea la steroizi anabolizanti si androgeni poate provoca dezechilibre permanente, de pe urma carora vor avea de suferit toata viata. In plus, steroizii nu sunt necesari, adolescentii avand nivele de testosteron ridicate, dar lipsa experientei cand vine vorba de antrenamente, si o vointa mai mica cand vine vorba de disciplina.
Asa ca, daca ai sub 25 de ani, pastreaza-ti banii si protejeaza-ti sanatatea.

 

Referinte

Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.