Intrebari frecvente despre steroizi

Publicat in

Raspunsurile la o serie de intrebari legate de steroizi, care reprezinta cele mai mari curiozitati legate de acestia. Cu siguranta veti gasi raspunsul pe care il cautati!

1) Cate kilograme poate castiga cineva in decurusul primului sau ciclu de steroizi?

Presupunand ca doza administrata este suficienta, un utilizator de steroizi va avea cele mai mari castiguri de masa cu primul sau ciclu. Desi va varia de la persoana la persoana, nu sunt putine cazurile cand se pot lua si 9 kg in greutate. O parte e posibil sa fie si apa, dar pot avea loc si cresteri de masa musculara cu 4-7 kg sau mai mult.

2) Castigurile date de steroizi sunt temporare?

Da si nu! Steroizii te pot ajuta sa indeplinesti doua lucruri esentiale. Primul este de a iti atinge potentialul genetic mult mai rapid. Daca continui sa te antrenezi eficient, ai o dieta buna si urmezi un PCT corespunzator dupa incheierea ciclului de steroizi anabolizanti, iti vei pastra castigurile pe termen nelimitat, fara a fi nevoie sa faci alte cure de steroizi. Multi nu reusesc acest lucru mai ales din cauza faptului ca nu urmeaza o terapie post ciclu corespunzatoare.

Mai tarziu, steroizii te pot ajuta sa iti depasesti limitarile genetice, in ceea ce priveste masa musculara. Dar aici trebuie avut grija, o dezvoltare extrema fizica nu poate fi mentinuta pe termen lung fara uzul continuu de steroizi. Organismul va reveni mereu la limitele sale metabolice odata ce administrarea substantelor anabolizante inceteaza.

Steroizii modifica definitiv structura musculara prin adaugarea mai multor nuclei celulari. Prin numarul crescut de nuclei, muschiul poate controla mai eficient expansiunea sa. Chiar si dupa o perioada mare de abstinenta de la antrenament si steroizi, nucleii raman. Se poate cataloga drept o "memorie a muschilor", cert este ca ajuta pe termen nelimitat.

3) Ma pot ajuta steroizii sa arata precum un culturist profesionist?

Daca ai baza genetica, atunci este posibil. Dar daca esti ca marea parte a oamenilor, atunci steroizii nu te vor putea ajuta sa arati astfel. Geneticul fiecaruia este factorul determinant in atingerea limitelor corpului, chiar si atunci cand se folosesc substante ajutatoare. Multi oameni folosesc steroizi, si arata masiv si impresionant, dar putini reusesc sa ajunga pe scena.

4) Cat de periculos este un ciclu ocazional de steroizi?

Steroizii anabolici si androgenici sunt printre cele mai sigure medicamente, cel putin pe termen scurt. O supradoza fatala este aproape imposibila, si schimbarile negative asupra sanatatii precum alterarea valorilor normale ale colesterolului, tensiunii, sau ingrosarea sangelui (printre altele) sunt foarte improbabile, mai ales sa se manifeste intr-un mod care sa puna in pericol viata sau sanatatea pe termen lung a utilizatorlului. Cele spuse inainte sunt valabile pentru uzul ocazional, nu se aplica si atunci cand se face abuz de steroizi, sau cand sunt folositi pe termen lung. Daca e sa comparam, steroizii sunt putin mai periculosi (in ceea ce priveste sanatatea si viata) decat marijuana, dar mult mai inofensivi decat majoritatea narcoticelor ilegale si chiar si decat a tigarilor.

5) Cat de periculos este un ciclu pe termen lung de steroizi?

Folosirea pe perioade mari de timp a steroizilor in scopuri nonmedicinale, poate fi foarte riscanta. Este totusi dificil sa se cuantifice riscul exact. Principala problema este ca abuzul steroizilor anabolizanti si androgenici poate duce la boli de inima; iar acestea sunt criminalul numarul unu al umanitatii. Astfel de boli sunt cumulative, si se pot dezvolta pe perioade lungi de timp, zeci de ani chiar, fara prea multe simptome. Steroizii pot grabi acest proces, precum acumularea de grasimi si alte depuneri in artere, ceea ce poate duce la infarct sau atac cerebral. Dar daca ar surveni moartea, un medic legist ar avea dificultati in a arata cu certitudine ca steroizii anabolizanti sunt de vina. In bolile de inima sunt implicati multi factori, si este greu sa poti da vina numai pe unul anume. Un sondaj spunea ca cei care fac abuz de steroizi au sanse de 4.6 ori mai mari sa moara mai devreme din diferite motive (inclusiv suicid). Dar este greu sa se spuna exact care sunt cifrele exacte. Importanta este limita dintre abuzul de steroizi si folosirea lor ocazionala, in doze rezonabile, cu pauze suficient de mari intre cicluri. Pentru cei care folsesc steroizi pe termen lung, este important sa isi tina valorile organismului sub observatie prin controale perioadice la doctor..

6) Pot steroizii ajuta la imbunatatirea performantelor sportive ale unui atlet, fara riscuri?

Folosirea steroizilor in scopuri nonmedicale, prin definitie, nu se poate cataloga ca o practica sigura. Dar se poate afirma, ca folosirea lor chiar si de-a lungul anilor, se poate face fara riscuri prea mari. Daca un utilizator de steroizi urmeaza regulile folosirii in siguranta a steroizilor, are grija ce steroizi foloseste (pentru ca nu toti sunt la fel), este atent la doza folosita si la durata unui ciclu, face pauze suficient de lungi, urmeaza o dieta saraca in grasimi saturate, zahar si carbohidrati simpli, si se antreneaza intens, atat in sala cat si cardiovascular, ar trebui sa fie in siguranta. Si folosirea unui suport cardiovascular pe perioada ciclului este obligatorie pentru a prevenii riscurile. Cea mai buna solutie este un supliment cu ulei de peste, acesta continand Omega-3. Pentru a folosi in acest mod steroizii, trebuie multa munca si planificare.
 

7) Care sunt cei mai siguri steroizi pentru barbati?

Testosteronul, indiferent sub ce forma, tinde sa fie cea mai sigura forma de steroizi pentru barbati. Cand dozele raman moderate (200-400 mg pe saptamana) se observa unele schimbari la nivel cardiovascular, dar nimic extrem. Aceste schimbari au legatura si cu efectul benefic al estrogenului asupra sistemului cardiovascular masculin. De asemenea, considerati relativ siguri sunt si boldenonul, nandrolonul si metenolonul. Limitarea uzului doar la acesti steroizi este indicata, decat folosirea intregului spectru de steroizi orali si injectabili.

8) Ce steroizi nu vor provoca caderea parului?

Pentru cei predispusi genetic la caderea parului, orice steroid anabolizant si androgenic va accelera procesul. Pentru a limita aceasta accelerare trebuie scazuta activitatea androgenica in scalp, asa ca este mai bine sa se foloseasca steroizi predominant anabolici precum nandrolonul, oxandrolonul si metenolonul. Daca se doreste folosirea testosteronului, se poate administra concomitent si finasterid, un medicament care impedica activitatea DHT-ului in scalp. Dar pentru cei cu probleme de calvitie steroizii vor ridica mereu dificultati, asa ca trebuie avut grija la doza, durata si urmarit in permanenta scalpul pentru a observa eventualele modificari ale parului.

9) Care sunt cei mai siguri steroizi pentru femei?

Femeile sunt de cele mai multe ori ingrijorate de efectele de virilizare (masculinizare) ale steroizilor. Cele mai putin virilizante sunt nandrolonul, oxandrolonul si metenolonul. Dar toti steroizii sunt bazati pe hormonul masculin, asa ca riscul virilizarii la femei este mereu prezent.

10) Ar trebui sa rotesc steroizii folositi la fiecare cateva saptamani, pentru a evita suprasaturarea receptorilor?

Nu, nu este necesar. Toti steroizii anabolizanti actioneaza prin atasarea la aceeasi receptori. Asa ca, nu castigi nimic prin folosirea unui nou medicament care actioneaza prin atasarea de aceeasi receptori ca si precedentul. Ciclurile dureaza de obicei 6-8 saptamani, pentru ca dupa aceasta perioada se observa stagnari. Nu se stie daca este din cauza saturarii receptorilor sau alte cauze.

11) Care sunt probabilitatile sa gasesc steroizi originali pe piata neagra? Conteaza daca sunt sau nu originali?

Desi este greu de facut o estimare exacta, se presupune ca produsele originale care circula pe piata neagra sunt jumatate sau chiar mai putin. In unele regiuni procentul scade si sub 25%. Majoritatea sunt copii contrafacute sau produse obtinute in laboratoare underground. Acest lucru este important, pentru ca, calitatea produselor obtinute intr-un mediu nonfarmaceutic, este indoielnica si nu poate fi verificata. In general, astfel de produse nu sunt recomandate, avand in vedere riscurile. Mai bine cheltui mai multi bani si timp pentru a cumpara marfa originala.

ATENTIE!   Nimeni nu poate nega: steroizii functioneaza, si functioneaza bine. Dar la noi in tara acestia sunt ilegali, iar cea mai mare parte a steroizilor care se gasesc sunt contrafacuti si de proasta calitate. Exista si vesti bune! Pentru cei care nu gasesc steroizi de calitate, sau nu vor sa se expuna riscurilor asocitate cu acestia, exista produse puternice, legale si fara efecte secundare, care va pot aduce rezultate bune si de durataMetadrol si produsele IRIDIUM LABS pentru masa muscularaFast BURN Extreme,  Fast BURN Active si Keto Actives pentru definire si slabire. Pentru un amator riscurile expunerii la steroizi anabolizanti nu merita, cand pe piata exista astfel de produse naturale si aproape la fel de puternice! 

O alta optiune extrem de puternica este GH Balance, un produs hormonal care are la baza hormonul de crestere uman (GHFactor-7).

Referinte

Articole din aceiasi categorie

Efectele secundare ale steroizilor anabolizanti si androgeni Efecte secundare Steroizii, pe langa efecte benefice, au si o lunga lista de potentiale efecte secundare. Este important sa stii la ce te expui atunci cand iei hotararea de a folosi steroizi anabolici si androgeni, de aceea oricine se gandeste macar la ei, ar trebui sa citeasca despre efectele lor secundare. 14 Feb, 2016
injectarea steroizilor Injectarea steroizilor Injectarea steroizilor anabolizanti si androgeni se face intramuscular. Ideal este ca injectiile sa fie facute de cineva calificat, dar daca asta nu este posibil, si sunteti nevoiti sa vi le faceti singuri, atunci este bine sa stiti cum, pentru ca exista riscuri la care va puteti expune. 14 Feb, 2016
tabel eficienta steroizi Tabel eficienta steroizi Un tabel cu cei mai importanti steroizi si alte substante folosite in sport, si eficienta lor pe o scara de la 1 la 10. 14 Feb, 2016
alchilarea steroizilor pentru a trece de ficat 17 alfa alchilarea Toti stiu ca steroizii anabolizanti orali afecteaza ficatul. Motivul este alchilarea, adica o modificare chimica care ii pastreaza activi si dupa ce trec prin ficat. Afla de aici mai multe despre 17 alfa alchilare. 14 Feb, 2016
dihidrotestosteron sau DHT Dihidrotestosteron (DHT) Dihidrotestosteronul este un metabolic al testosteronului, cel mai puternic hormon din corp. Cu toate acestea, nu este foarte anabolic, dar este foarte androgen. Este important sa stim cum actioneaza DHT, pentru ca o mare parte din efectele secundare cauzate de steroizi (cele androgene) se manifesta prin intermediul acestui hormon. 14 Feb, 2016
principiile reducerii efectelor adverse ale steroizilor Principiile reducerii efectelor adverse ale steroizilor Modalitati prin care puteti diminua eficient efectele secundare ale steroizilor anabolizanti si androgeni. 14 Feb, 2016
Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.