10 reguli pentru a creste in masa musculara

Publicat in

10 reguli, sau mai bine zis recomandari, care sa va ajute sa cresteti cat mai mult in masa musculara.

1. Folositi greutati libere

Chiar daca unele aparate cu scripeti par foarte grele, ele nu implica atat de multi muschi precum o face antrenamentul cu greutati libere.

2. Folositi miscari compuse

Cum executi un exercitiu este poate cel mai important lucru. Ca sa cresteti in masa nu izolati, incercati sa folositi si grupele de muschi adiacente. Si nu va lasati pacalit de teoria conform careia trisatul nu ajuta. Este bine sa trisati din cand in cand, atunci cand nu mai aveti forta necesara sa duceti exercitiul la final. Trisatul ajuta si la executarea unei miscari compuse. Dar nu faceti din asta un obicei. Trisati numai cand este nevoie.

3. Gasiti zonele deficitare si imbunatatitile

Analizati-va structura si gasiti zonele deficitare. Apoi duceti-va la sala cu gandul de a le imbunatatii. Lucrati aceste zone prima data, mai ales cu greutati libere. Daca faceti si cabluri lasati-le la sfarsitul antrenamentului. Nu numarati seturile de cabluri ca exercitii pentru masa.

4. Experimentati pentru a gasi exercitiul cel mai bun pentru voi

Unii executa mult timp un tip de exercitiu, ajung sa aiba o forta foarte mare in executarea lui, dar cresterea muschilor nu este pe masura. Daca vi s-a intamplat asta, incercati sa inlocuiti exercitiul respectiv cu un alt exercitiu de baza pentru aceeasi grupa.

5.  Evitati accidentarile

Mai ales in timpul executarii exercitiilor periculoase, precum genolexiunile cu bara pe spate. Mereu sa fiti asistati de cineva. O accidentare va poate costa mult mai mult decat eventualele castiguri de pe urma executarii unui exercitiu care pune prea multa presiune pe ligamente sau tendoane.

6. Utilizati seturi optime

 Prea putine seturi nu vor fii suficiente pentru a stimula masa musculara. Prea multe duc al supraantrenament. Jucati-va cu seturile pana va da-ti seama care este numarul potrivit pentru voi.

7.  Nu numarati exrecitiile

Nu exista un numar optim de exercitii care trebuies efectuate pe grupa de muschi. Numarul variza de la individ la individ. Experimentati si vedeti cum va merge mai bine. Unii pot face cate 4 seturi pe grupa iar altii doar doua si sa aiba aceleasi rezultate.

8.  Utilizati numarul de repetari potrivit

Cel mai bine este ca exercitiul sa fie facut pana la epuizare iar numarul repeatrilor sa fie in jur de 10.

9. Flirtati cu varfurile

Din cand in cand faceti si exercitii care sa va testeze forta, adica folositi greutati care sa nu va permita sa faceti mai mult de 1-2 repetari. Niciodata sa nu incepeti direct cu greutatea maxima. Cresteti gradual.

10.  Mancati-va portia zilnica de carne

Organismul are nevoie de proteine pentru a cosntrui masa musculara. Cea mai buna sursa de proteine este carnea.

 

Referinte

Articole din aceiasi categorie

Exercitii pentru antrenamente cu powerbags, zisi si saci de forta Antrenamente cu powerbags Sacii pentru forta, powerbags in engleza, au aparut prin 2003 si au devenit din ce in ce mai populari. Fac parte din fitnessul functional si pot furniza un antrenament provocator, fiind o schimbare binevenita de la antrenamentele cu greutati clasice. 17 May, 2016
testul barbatiei: provocarea genuflexiunilor Provocarea genuflexiunilor Aceasta antrenament (provocare mai bine spus) dureaza doar 9 minute. Cele mai grele 9 minute din viata ta! Provoaca-te pe tine sau provoacati prietenii! 11 Apr, 2016
masa musculara mai mare prin antrenamente bine structurate Masa musculara Principiile de baza din culturism pentru a avea o masa musculara cat mai mare si mai bine definita. 14 Feb, 2016
Sarituri pe cutie de ce - sa iubesti exercitiile pliometrice 7 motive pentru a iubi sariturile pe cutie Sariturile pe cutie sunt un exercitiu pliometric, care aduce numeroase beneficii in ceea ce priveste conditia fizica, aspectul fizic si variatia antrenamentelor. Invata sa le iubesti si vei avea o noua unealta prin care sa progresezi catre scopul tau. 14 Feb, 2016
Un exercitiu unic pentru dezvoltarea deltoizilor, presa Z Presa Z - exercitiu avansat pentru umeri Presa Z se face stand direct pe podea, nu pe scaun sau bancuta. Necesita forta a trunchiului, mobilitate a soldurilor, si o sanatate buna a coloanei vertebrale. Este cu adevart un exercitiu avansat, doar pentru cei mai duri si dedicati impatimiti ai fiarelor. 14 Feb, 2016
Cum sa iti antrenezi eficient abdomenul 10 lucruri pe care nu le stiai despre antrenamentul abdomenului A avea un abdomen plat si bine definit este visul oricui vine la sala de forta. De aceea multi isi fac o prioritate din antrenarea abdomenului. Orice exercitii ai face, nu poti reliefa abdomenul daca este acoperit de grasime. Dar exista si metode de a face antrenamentele abdomenuluii mai eficiente si interesante. 14 Feb, 2016
Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.