Carnuri mai putin utilizate pentru masa musculara

Publicat in

Mananci piept de pui, muschi de porc si fritpura slaba de vita. Toate sunt bune pentru a construi masa musculara. Dar exista sortimente de carne si carnuri mai putin utilizate care au un potential nutritiv si anabolic mult mai mare.

Friptura de vita, piept de pui, carnati, porc, carne tocata de vita, bacon! Astea sunt carnurile "standard" din fitness si culturism. 

Gustul, disponibilitatea si usurinta de gatire le fac optiunile numarul unu cand vrei mai multe proteine in dieta. Dar exista mai mult de atat? Exista optiuni care ne lipsesc? Optiuni care nu numai ca te vor ajuta sa construiesti mai multa masa musculara, dar iti vor creste si performantele, iti vor imbunatati sanatatea, te vor ajuta sa economisesti bani, chiar vor ajuta la salvarea planetei si daca folosesti reteta potrivita, o sa aibe un gust grozav. 

Da, exista astfel de optiuni in privinta carnurilor. Astazi o sa va fac cunostinta cu 3 optiuni care au toate promisiunile de mai sus: sanatate mai buna, performante mai bune, masa musculara mai mare si au un gust grozav

Mai mult, prin consumul acestor sortimente de carnuri acori mai mult respect animalului care si-a dat viata ca sa mananci tu pana iti cresc bicepsii aia firavi! 

Inainte de a te stramba de scarba ca mananci parti necunoscute din animale, iti spun ca daca sunt gatite corect, pot fi grozave la gust. Si da, daca vrei muschi...invata sa gatesti

Exista parti din animalele pe care le sacrificam pentru mancare pe care le ignoram complet in zilele noastre. Exista si carnuri de animale total ignorate, toate fiind pline de nutritenti. 

Maruntaie

De ce sa nu incepem in forta? Maruntaiele sunt un lucru la care de regula lumea se stramba, se ineaca de scarba sau da ochii peste cap doar cand aude aceasta sugestie. 

Asa ca in primul rand te intreb asta - ai incercat macar? Nu vortesc de parti cu adevarat "exotice" precum burta de vaca, uter de porc sau anus de porc, ci unele maruntaie mai "clasice" - ficat, rinichi si inimi. Au un gust diferit fata de carnea clasica, dar pot fi foarte bune daca sunt gatite corect (si informatii despre cum sa gatesti corect maruntaiele gasesti pe tot internetul). Dar cel mai important, sunt pline de nutrienti benefici, acestea fiind adevaratele superalimente. Ficat de vitel cu ceapa verde. Rinichi de miel cu bacon si ciuperci. Inimi de pui fripte cu ghimbir si sos de soia. Doar cateva exemple de retete delicioase si anabolice!  

Gandeste-te cate animale sunt sacrificate ca sa le mananci tu doar anumite sortimente de carne, si cate ar fi crutate daca ai manca si organele.

Sortimente "ieftine" de carne

Am folosit ghilimele pentru ca aceste sortimente au devenit ieftine doar dupa ce am inceput sa selectam carnurile mai fragede si mai usor de gatit. Daca luam ca exemplu vita, o mare parte din animal ajunge in carne tocata sau carnati. Mare parte din carnurile folosite la tocat vin din sortimente de carne care daca le-ai arunca intr-o tigaie incinsa s-ar transforma in cauciuc. Dar, daca le gatesti lent, la foc mic, pentru mult timp, se transforma in bucati super fragede de carne si foarte convenabile la pret. Gatirea lenta va elibera arome si nutrienti, uneori greu de gasit la metodele rapide de gatire. Si toate acestea in timp ce economisetsi bani si utilizezi mai bine tot animalul. 

Carnuri salbatice

Poate parea putin ciudat, dar citeste in continuare. Cei care au gustat deja deliciile carnurilor salbatice stiu deja despre ce este vorba. Cei care nu au gustat inca trebuie sa afle ca aceste carnuri sunt printre cele mai gustoase si sanatoase care exista. 

Zilnic in lume sunt omorate mii de animale salbatice "pentru controlul populatiei". Poate ca asa este, sa ai animale salbatice pe langa orase, ferme, etc, poate deveni problematic. Ce nu pot intelege este sacrificarea fara noima. Daca animalele sunt sacrificate si apoi consumate, macar iese ceva pozitiv. Dar de cele mai multe ori, sunt lasate sa putrezeasca sau transformate in hrana pentru animalele domestice. 

Nu stiu exact care este solutia, dar daca lumea ar cere mai multa carne de vanat la nivel mondial, probabil ca animalele omorate oricum pentru controlul populatiei ar fi utilizate mai cu cap. 

Bonus: oase

Tehnic nu este vorba de carne, dar fac parte tot din animalele pe care le mancam si din nou utilizarea intregului animal arata respect pentru viata sacrificata a acestuia. Iar oasele sunt extrem de nutritive si foarte ieftine

Ma refer la a face supe de oase care contin o multime de micronutrienti, dar si gelatina, care pe langa efectul benefic asupra articulatiilor, ajuta si la utilizarea mai buna a proteinelor care sunt consumate odata cu ea. Asta inseamna ca ce carnuri vei manca o data cu supa de oase vor fi mai bine absorbite si utilizate de catre corp. 

Si pe langa muschi si sanatate, simplul fapt de a deveni barbat si a manca alimente hranitoare, nu doar sortimentele preimum, ar putea avea un impact asupra incalzirii globale si ar hrani mai multi oameni de pe planeta (mai multe resurse ramase, mai multe guri hranite). In plus, portofelul iti va multumi! 

 

Referinte

Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.