Substanta activa : metildrostanolon |
Denumiri comerciale : Superdrol |
Metildrostanolonul, cunoscut si ca metasteron, este un puternic steroid oral, care nu a fost comercializat niciodata ca medicament. Dar, pentru o scurta perioada, a fost produs de catre o companie americana, sub forma de supliment sportiv. Structural, este un derivat apropiat al drostanolonului (Masteron). Singura diferenta este adaugarea unei structuri C-17 alfa metilate, ceea ce ii da steroidului o mare biovalabilitate orala. Dar cei doi compusi pot fi comparati. Atat metildrostanolonul, cat si dorstanolonul nu se aromatizeaza, si ambii au rapoarte anabolice-androgene favorabile. Superdrolul este chiar putin mai in fata, fiind de de 4 ori mai anabolic decat metiltestosteronul si avand doar 20% din adrogenicitatea lui.
Metildrostanolonul este apreciat de sportivi pentru efectele sale anabolice moderate, care sunt insotite de pierderea tesutului adipos si efecte de natura androgena minime.
Metildrostanolonul a fost descoperit prima data in 1959, de compania farmaceutica Syntex. Nu a fost produs de aceasta niciodata ca medicament, sub forma sa originala. A fost vandut ca un preparat hormonal, facut din doua molecule de metildrostanolon legate impreuna, avand denumirea de dimetazina. Asadar, chiar daca nu a fost vandut in forma s-a normala, totusi a fost utilizat la crearea medicamentelor hormonale.
In 2005, a fost scos pe piata americana ca si supliment sportiv, care se putea cumpara fara prescriptie medicala. A fost catalogat in zona gri a prohormonilor (multi dintre prohormonii vanduti fiind steroizi in toata regula). Legea americana privind steroizii nu includea si acest preparat, din simplul fapt ca atunci cand fusese conceputa, nu exista pe piata, si legiuitorii nu au stiut de existenta lui. Legea a fost corectata la inceputul lui 2006, fiind scos din productie. Cand era vandut ca supliment sportiv, era disponibil sub forma de pastile de 10 mg.
Nu se aromatizeaza, asa ca ginecomastia si retentia de apa nu sunt o problema. Nu este necesara folosirea unui antiestrogen.
Efectele secundare posibile sunt de natura androgena si pot include: acnee, ten uleios, agresivitate crescuta, calvitie (la cei predispui genetic), pilozitate. Alte efecte secundare comune sunt starile de letargie si lipsa libidoului.
Este toxic pentru ficat, fiind metilat, asa ca ciclurile trebuie limitate la maxim 6 saptamani, si este obligatoriu sa se foloseasca si un hepatoprotector. De obicei ciclurile dureaza 3-4 saptamani. Este unul dintre cei mai hepatotoxici steroizi disponibili.
Orice steroid suprima productia proprie de testosteron intr-o oarecare masura, asa ca este bine sa se urmeze o terapie post ciclu. Se incepe la o zi dupa administrarea ultimei pastile, fiind formata din Clomid si Nolvadex, 50/50/25/25 si 20/20/10/10 (dureaza 4 saptamani).
Dozele recomandate sunt de 10-30 mg pe zi. Se poate combina cu testosteron, pentru acumulare de masa, sau cu Primobolan sau Parabolan atunci cand se doreste definirea. Este o ideea buna si folosirea de DHEA pe durata ciclurilor.
In acest moment nu se mai fabrica, dar exista produse care contin metildrostanolon ale unor laboratoare underground, care se pot gasi si in Romania.
Referinte