Cand spui ovaz te gandesti la terci de ovaz si cam atat. Nimic special sau bun la gust, doar functional. Dar nu trebuie sa fie asa! Nu trebuie sa ramai la acelasi gust fad pe care il cunosti prea bine. Folosind terciul de ovaz poti crea 3 retete delicioase si hranitoare.
1. Ovaz cu ricotta si smochine
Ingrediente:
- 100 g terci de ovaz fierbinte
- 30 g smochine uscate
- o lingura branza ricotta
- o lingura stevia dulce
Preparare
- Pune smochinele uscate intr-un bol.
- Pune peste ele branza ricotta.
- Adauga terciul de ovaz fierbinte si lasa 2-3 minute apoi amesteca cu stevia.
Informatii nutritionale:
- Portii: 1
- Calorii: 242
- Grasimi: 4 g
- Carbohidrati: 46 g
- Proteine: 8 g
2. Ovaz cu migdale si cirese
Ingrediente:
- 100 g terci de ovaz fierbinte
- o lingura cirese uscate
- 28 g fulgi de nuca de cocos
- 30 g migdale fara coaja
- 1 lingura stevia dulce
- sare dupa gust
Preparare:
- Se amesteca ciresele uscate, fulgii de cocos si stevia intr-un bol.
- Se pun si migdalele.
- Se pune peste ele terciul de ovaz fierbinte si se serveste.
Informatii nutritionale:
- Portii: 1
- Calorii: 539
- Grasimi: 31 g
- Carbohidrati: 53 g
- Proteine: 13 g
3. Ovaz cu mere si scortisoara
Ingrediente:
- 100 g terci de ovaz fierbinte
- 1/2 mar taiat cuburi
- 1 lingurita scortisoara
- 1 lingura zahar brun
- 1 lingura unt
- 1 lingura stevia dulce
Preparare
- Amesteca marul cu scortisoara si zaharul brun si restul de ingrediente.
- Pune deasupra terciul de ovaz fierbinte.
Informatii nutritionale:
- Portii: 1
- Calorii: 344
- Grasimi: 15 g
- Carbohidrati: 51 g
- Proteine: 5 g
Referinte