Spre deosebire de aripioarele de pui clasice, care sunt fie prajite, fie facute pe gratar, fie la cuptor, aceasta reteta presupune fierberea lor in apa sau fond de pui, pentru a mai elimina din grasime fara a pierde din aroma. Fierberea ajuta si la o mai buna aderenta a sosului asiatic pe aripioare.
Ingrediente aripioare de pui in stil asiatic:
- 10 aripioare de pui intregi
- 2 linguri seminte de susan
- 6 linguri de ceapa verde tocata
- o limeta
- 90 ml sos barbeque asiatic (reteta urmeaza)
Ingrediente sos barbeque asiatic:
- 350 g miere
- 2 linguri ulei de susan
- 1 lingura ghimbir tocat
- 3 catei de usturoi tocati fin
- 1 lingura boabe de mustar
- 4 linguri otet de orez
- 8 linguri sos sriracha
- 2 cani sos barbeque organic
Preparare sos:
- Caleste ghmibirul, usturoiul si boabele de mustar.
- Lasa sa se raceasca si pune in blender pana se obtine o pasta.
- Pune si restul de ingrediente si omogenizeaza bine.
- Rezulta mai mult sos decat trebuie pentru aripioare. Se pastreaza la frigider.
Preparare aripioare de pui in stil asiatic:
- Fierbe aripioarele de pui pana sunt complet gatite, cam o ora.
- Da aripioarele de pui prin sosul barbeque si fa-le pe grill cate 4-6 minute pe fiecare parte. Nu incige prea tare grillul pentru a nu arde zaharurile din sos.
- Pune aripioarele pe un platou intins si presara peste ele seminte de susan, ceapa verde tocata si coaja de limeta. Inainte de servire stoarce suc de limeta peste ele.
Valori nutritionale:
- Calorii: 334
- Carbohidrati: 14 g
- Proteine: 26 g
- Grasimi: 20 g
Referinte