Un mic dejun rapid care poate fi mancat pe fuga si pregatit in avans. Aceste briose sunt cu cartofi dulci plini de beta-caroten. Tot ce ai nevoie se gaseste intr-o mica briosa: carbohidrati, proteine si grasimi.
Si ai parte si de fibre alimentare, de la carbohidrati complecsi care se digera lent si iti dau energie pe termen lung.
Pentru a obtine mai mut de 4 briose pur si simplu multiplica ingredientele.
Ingrediente briose din cartofi dulci si fibre:
- 2 cartofi dulci mici (aproximativ 150-200 g) copti, descojiti si facuti piure
- doua oua
- o lingurita esenta vanilie
- 40 g tarate de ovaz
- 4 linguri pudra proteica (cazeina) cu gust de vanilie sau scortisoara
- 2 linguri stevia granulata
- 2 linguri fibre de psyllium
- 2 linguri seminte de in zdrobite
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu
- 1 lingurita pudra de scortisoara
- 1/4 lingurita sare
- 4 linguri apa
Preparare:
- Preincalzeste cuptorul la 165 de grade celsius.
- Amesteca piureul de cartofi dulci, ouale, vanilia si apa.
- Separat, amesteca pudra de cazeina, taratele de ovaz, stevia, psyllium, semintele de in, bicarbonatul de sodiu, scortisoara si sarea.
- Pune ingredientele uscate peste cele lichide; va rezulta un aluat gros.
- Pregateste o forma de briose si umple 4 lacasuri in mod egal.
- Baga la cuptor si coace 18 minute, sau pana ce o scobitoare inserata in mijlocul unei briose iese curata. Lasa-le la racit!
Valori nutritionale pe portie (o briosa):
- Calorii: 151
- Proteine: 12,5 g
- Carbohidrati: 16,2 g
- Grasimi: 6,5 g
Referinte