Cheesecake este un aliment interzis, mai ales daca tii o dieta de slabire. O singura felie de cheesecake poate avea 500-700 de calorii, sau chiar mai mult. Cum poti transforma acest cosmar nutritional intr-un aliment nutritiv? Mai jos gasesti o reteta fantastica care poate fi adaptata in functie de timpul si preferintele tale. Poti coace cheesecake-ul, il poti refrigera sau pur si simplu poti face un amestec de cheesecake pe care sa il mananci pe loc.
Ingrediente cheesecake proteic:
- 680 g crema de branza degresata
- 560 g iaurt gresesc 2-3% grasime
- 4 oua
- 300 g eritritol (zahar paleo)
- 110 g lapte migdale
- 3 cupe proteina de vanilie
- 2 lingurite extract de vanilie
- 1/2 lingurita sare fina
Preparare:
- Preincalzeste cuptorul la 165 g Celsius.
- Tapeteaza fundul unei tavi de tort de 26 cm cu hartie de copt si unge peretii cu putin unt.
- Amesteca crema de branza si eritritolul. Adauga si iaurtul grecesc.
- Incorporeaza ouale, pe rand. Pune si restul de ingrediente si omogenizeaza.
- Pune amestecul in forma de tort si coace 30 de minute.
- Scade temperatura cuptorului la 110 grade Celsius si mai coace inca 50-60 de minute, pana cheesecake-ul este inchegat; in centru poate ramane putin mai moale, se va intari cand se raceste.
- Lasa cheesecake-ul sa se raceasca complet in tava cel putin 4 ore sau peste noapte in frigider.
Cheesecake refrigerat
Foloseste aceleasi ingrediente in afara de cele 4 oua; in locul lor foloseste echivalentul in albusuri de oua (undeva la 8-10 albusuri). Adauga in amestec si un pachet de gelatina granulata (foloseste instructiunile de pe ambalaj). Amesteca totul, pune in forma si lasa-l la frigider peste noapte.
Umplutura de cheescake
- 570 g iaurt grecesc
- 250 g branza de vaci degresata
- 1 lingurita extract de vanilie
- 1 cupa proteina preferata
- 80 g eritritol
Se amesteca toate ingredientele si se mananca asa.
Referinte