Efectul favorizarii proteinelor usureaza arderea grasimilor in exces fara risc de reingrasare. Este simplu: daca ai un aport proteic prea mic, corpul cere mai multa prin crearea senzatiei de foame. Pentru majoritatea pragul proteic cerut de corp este intre 100 si 135 de grame.
Asadar, mananca intai cat mai multe proteine si iti va fi mai usor sa iti atingi obiectivele legate de compozitia corporala. Si nu trebuie sa mananci doar piept de pui fad. Poti manca si ceva dulce, precum acest cheesecake proteic de ciocolata.
Are 30 de grame de proteine pe felie, nu are zahar si este satios. Nu necesita nici coacere!
Ingrediente cheesecake proteic cu ciocolata:
- 225 g crema branza degresata
- 225 g iaurt grecesc slab
- 2 cupe proteina din zer de ciocolata
- 60 g nuci maruntite
- 60-80 g eritritol
- 7 g gelatina, pusa in putina apa rece pentru a se hidrata
- 15 g ciocolata neagra tocata bucati micute (sau chipsuri de ciocolata neagra)
- 150 ml apa pentru fiert gelatina
Preparare
- Intinde nucile intr-o forma de tort de 15-16 cm. Aceasta este baza.
- Pune apa pe foc sic and abia incepe sa fiarba ia-o de pe foc si adauga in ea gelatina; amesteca bine si varsa apa in vasul unui blender.
- Adauga proteina si restul de ingrediente in afara de bucatile de ciocolata. Pulseaza.
- Adauga amestecul in forma de tort.
- Presara ciocolata pe deasupra.
- Baga la rece 3-4 ore.
Nu ai forma de tort? Foloseste orice tava de placinta. Merge chiar si in cesti de cafea pentru a obtine portii individuale.
Valori nutritionale pe portie (rezulta 6 portii):
- Calorii: 250
- Proteine: 30 g
- Carbohidrati : 14 g
- Grasimi: 9 g
Aceste valori variaza in functie de pudra proteica folosita.
Referinte