Ingrediente:
3 banane coapte
3 oua medii
30 g faina de cocos
1/2 lingurita extract de vanilie
ulei din nuca de cocos presat la rece
Preparare
Indeparteaza coaja bananelor si fa-le piure cu ajutorul unei furculite; nu ar trebui sa fie prea dificil daca sunt bine coapte. Sparge ouale si bate-le pana se aereaza bine si fac spuma. Amesteca ouale cu piureul de banane si extractul de vanilie, cu grija. La final incorporeaza si faina de cocos si amesteca pana totul se omogenzieaza. Ai grija sa nu formezi cocoloase.
Incalzeste o tigaie de clatite pe foc mediu si pune in ea putin ulei din nuca de cocos. Toarna aluatul de clatite cu un polonic mic, in mijlocul tigaii de clatite bine incinse si lasa-l sa se intinda de la sine. Coace 45-60 de secunde pe o parte. Intoarce si mai lasa 30-60 de secunde.
Pentru un gust extra, puteti manca caltitele proteice de banane cu putin unt pus peste ele cat sunt inca fierbinti, sau cu frisca (din smantana naturala, nu vegetala!) cu capsune. Pofta buna!
Referinte