Stiu, stiu - covrigeii sunt alimente complicat de facut care implica faina, drojdie, framantat si impletit aluatul. Sa faci covrigei necesita timp, pricepere si munca. Nu este ceva ce faci din nimic si rapid si care necesita experienta. De aceea multi ii cumpara deja facuti - este mai simplu asa, nu?
Gresit! Covrigeii sunt simplu de facut, cel putin reteta de fata! Tot ce va trebuie este o forma de taiat aluatul in forma de covrigei, precum aceasta.
Si desi cuvantul "aluat" te duce cu gandul la ceva nesanatos, va asigur ca nu este asa. Acesti covrigei sunt plini de proteine, fiind ideali pentru muschii flamanzi!
Ingrediente:
- 60 g pudra proteica cu gust de vanilie
- 25 g ulei de cocos topit
- 4 linguri faina de cocos
- 60 ml lapte de migdale
- 5 patratele de ciocolata neagra (75% sau mai mult)
Intr-un bol, amesteca pudra proteica, faina de cocos, uleiul de cocos si laptele de migdale, pana obtii un aluat inchegat. Ca sa topesti uleiul de cocos il poti baga in cuptorul cu microunde cateva secunde.
Intinde aluatul pe o suprafata nonaderenta, precum o foaie de copt sau direct intr-o tava de teflon. Folosind forma de covrigei, taie 14 bucati. Preincalzeste cuptorul la 160 de grade Celsius, si coace covrigeii timp de 10-12 minute pana sunt patrunsi dar nu se intaresc foarte tare. Nu trebuie copti prea mult; nu este nevoie sa capete culoare, doar sa se patrunda.
Topeste ciocolata la bain marie (bolul in care este ciocolata este pus deasupra altui bol cu apa clocotita) sau la microunde. Da prin ciocolata topita covrigeii! Punei pe o tava intinsa si baga la rece 30 de minute, pana se intareste ciocolata pe ei. Asta este tot! Pofta buna!
Referinte