Cum se prepara ceaiul de turmenic

Publicat in

Curcuma continuta de turmenic este printre cele mai sanatoase substante de pe planeta. Consuma zilnic acest ceai de turmenic pentru a combate inflamatii, a preveni cancerele, bolile de inima, diabetul, depresia si recuperarea dupa efort fizic intens.

Turmenicul si curcuma continuta de acesta ofera numeroase beneficii pentru sanatate si pentru cresterea performantei sportive, dar si pentru imbunatatirea aspectului fizic. Daca faci sport, ar trebui sa consumi zilnic curcumina. O modalitate simpla de a face asta este de a consuma ceai de turmenic. 

Ceaiul de turmenic mai este numit si lapte auriu, fiind un preparat antic. Si se prepara in sub 5 minute. 

Ingrediente ceai de turmenic:

  • 500 ml lapte la alegere (migdale, soia, cocos, etc.)
  • 1 lingurita turmenic
  • 1/2 lingurita pudra scortisoara
  • un praf de piper
  • o bucata mica de ghimbir proaspat ras sau 1/4 lingurita pudra de ghimbir
  • un praf pudra chilli (optional)
  • 1 lingurita miere (optional)

Preparare

  1. Amesteca toate ingredientele intr-un blender si mixeaza pana ce totul este bine omogenizat.
  2. Toarna totul intr-o craticioara mica si incalzeste 3-5 minute la foc mediu, pana ce este foarte fierbinte, dar nu da in clocot. 
  3. Inainte de a da in clocot ia cratita de pe foc.
  4. Lasa ceaiul sa se racoreasca pana ce este inca fierbinte dar poate fi baut.

Atentie! Blenderul si ustensilele folosite la prepararea ceaiului de turmenic se pot pata de la culoarea intensa a acestuia. In timp se va disipa, dar pentru a grabi lucrurile se poate folosi o pasta obtinuta din bicarbonat de sodiu si apa, cu care se freaca suprafetele. 

Referinte

Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.