Felul acesta de mancare se face din fasole fava, un tip de fasole din orient si printre cele mai nutritive soiuri de fasole. Fasolea fava este mai cremoasa, mai dulce si mai bogata decat alte tipuri de fasole. Are aproape la fel de multe proteine ca celelalte feluri de fasole, dar sunt mai saraca in calorii. Mananca acest fel de mancare ca dip, alaturi de legumele preferate.
Ingrediente ful medames:
- o ceapa medie, tocata fin
- 2 lingurite usturoi pisat
- 2 rosii tocate (o lingura pastrata pentru decor)
- 510 g fasole fava din conserva, scursa si clatita sub apa rece
- 1 lingurita chimion pisat
- 1/4 lingurita chilli pudra
- 3 linguri suc de lamaie proaspat stors
Preparare
- Incinge o tigaie non-aderenta. Pe foc mediu. Poti unge foarte putin tigaia pentru a preveni lipirea. Gateste ceapa si usturoiul 3-4 minute, pana se inmoaie.
- Adauga rosiile si mai gateste totul 3-4 minute.
- Pune fasolea fava, chimionul si pudra de chilli. Redu focul si gateste totul 10 minute, amestecand din cand in cand, pana se ingroasa usor.
- Transfera totul intr-un bol incapator. Zdrobeste grosier fasolea cu o furculita pentru a forma un piure rustic si amesteca in el zeama de lamaie.
- Garniseste cu rosiile pastrate si serveste.
Valori nutritionale pe portie (rezulta 5 portii)
- Calorii: 107
- Carbohidrati: 11,6 g
- Grasimi: 0,5 g
- Proteine: 6 g
Referinte