Iata o gustare pentru o masa de realimentare. Poti manca aceste fursecuri ca prima masa solida dupa un antrenament sau le poti manca intr-o zi de odihna, cand ai nevoie sa iti cresti aportul caloric, mai ales daca cu o zi inainte ai facut un antrenament dur precum cel de picioare.
Ingrediente fursecuri cu ovaz:
- 180 g fulgi de ovaz
- 95 g faina de migdale
- 1/2 lingurita praf de copt
- 1/2 lingurita bicarbonat
- 1/2 lingurita pudra de scortisoara
- 90 g zahar din nuca de cocos
- 55 g unt din lapte de capra
- doua oua
- 120 g piure de mere
- o lingurita extract de vanilie
- 75 g stafide
- 80 g chipsuri de ciocolata neagra (optional)
Metoda
Incinge cuptorul la 180º C. Pune ovazul intr-un robot de bucatarie si mixeaza pana obtii o consistenta de 50% fulgi de ovaz si 50% faina de ovaz.
Pune toate ingredientele uscate intr-un bol. Combina ingredientele umede si pune-le peste cele uscate. Amesteca. Fa din aluatul obtinut bile si pune-le pe o tava de cuptor tapetata cu hartie de copt. Baga in cuptor 15-17 minute. Scate tava si lasa fursecurile 3-4 minute sa se mai raceasca si apoi muta-le pe un gratar de bucatarie pentru a se raci complet.
In functie de marime ies15-20 de fursecuri.
Referinte