Sa fierbi ovazul apoi sa il racesti ii schimba compozitia moleculara. Creeaza amidon rezistent, care seamana cu o fibra alimentara. Asta ii scade indicele glicemic, ceea ce il face mai prietenos cu talia, in timp ce iti alimenteaza cresterile musculare.
Bonus, se pot obtine niste retete delicioase cu trerciul de ovaz racit. Si alt avantaj este ca le poti prepara din timp, dimineata sa le ai deja gata.
Terci de ovaz rece bogat in proteine
Ingrediente:
- Fulgi de ovaz
- O cupa de proteina orice aroma
- Apa
- Optional: bucati de fructe, oleaginoase, fulgi de cocos, chipsuri de ciocolata neagra
Preparare:
- Pune fulgii de ovaz in apa. Adauga suficient lichid cat sa acopere fulgii. Pune la fiert; este gata cand fulgii de ovaz sunt moi (terci).
- Ia de pe foc, lasa sa se raceasca putin si adauga proteina. Dupa acest pas, optiunile sunt nelimitate. Gustul de vanilie al proteine merge bine cu fructe. Cel de ciocolata cu oleaginoase.
- Adauga si fructele, oleaginoasele, fulgii de cocos, sau orice alegi sa adaugi. Amesteca si baga totul la congelator cam o ora. Vrei ca marginile sa fie inghetate si miezul inca cremos.
Alte arome
Iata cateva idei pentru a obtine combinatii cu un gust excelent:
- Pudra proteica de vanilie, fulgi de cocos si ananas zdrobit.
- Pudra proteica de ciocolata, migdale, o lingurita sau doua de cacao.
- O cupa pudra proteica de banane, 1 cupa pudra proteica de ciocolata, felii congelate de banane, nuci, o lingura unt de arahide.
Toate acetse idei sunt foarte bune pentru micul dejun, dar si ca desert.
Caloriile si macronutrientii variaza in functie de combinatia pe care o faci. Cu ceva incercari poti transforma toate acestea intr-o masa pentru slabire sau intr-un weight gainer.
Referinte