Un fel de mancare plin de carne, oua si legume. Este absolut delicios si foarte satios, dar si prietenos cu dieta Paleo. Merita incercat! Rezulta 10 portii, asa ca iti va ajunge mult timp!
Ingrediente mic dejun paleo cu carnati si cartofi dulci:
- 680 g carnati proaspeti
- 1/2 lingura ulei de cocos extravirgin
- 12 oua sparte si batute ca pentru omleta
- 2 cartofi dulci mari, curatati si da-ti pe razatoarea mare
- 1/2 ceapa alba mare, tocata
- 1 lingurita pudra de usturoi
- 1/2 lingurita nucsoara
- 1 lingurita sare
- 1 lingurita piper
- 60 ml lapte de cocos
- 120 g legume cu frunze verzi (spanac, kale, mangold, rucola, valeriana, etc.) tocate
Preparare
- Preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius.
- Pe foc mdiu, topeste uleiul de cocos si adauga carnatii.
- Rupe-i in tigaie cu o spatula si marunteste-i in bucatele maricele, intorcandu-le pe toate partile pentru a se rumeni frumos.
- Adauga cartofii si ceapa peste carnati si caleste totul 2-3 minute.
- Ia de pe foc, lasa 2-3 minute sa se raceasca.
- In acet timp amesteca in oua condimentele, laptele de cocos si verdeturile
- Unge cu unt de cocos un vas termorezistent de 22 cm x 33 cm.
- Amsteca ouale cu carnatii si toarna totul in vasul pregatit.
- Baga la cuptor 55 de minute, acoperind cu folie de aluminiu in ultimele 10-15 minute in caz ca se rumesnete prea tare suprafata.
- Scoate si lasa-l sa se raceasca 10-15 minute inainte de manca. Dupa ce s-a racit complet se pastreaza in frigider.
Valori nutritionale per portie:
- Calorii: 389
- Proteine: 18,4 g
- Carbohidrati: 24,4 g
- Grasimi: 24,2 g
Referinte