Mousseul de ciocolata este un adevarat rasfat. Acest mousse este plin de grasimi sanatoase si proteine, cu o textura fina, avocado si fibre alimentare de la chia.
Ingrediente mousse de ciocolata cu chia:
- 2 linguri seminte de chia
- 110 ml apa
- 1 avocado copt
- 6 linguri cacao neagra
- 1 lingurita extract de vanilie
- 6 albusuri de oua
- 1/4 lingurita crem of tartar (sau 1/2 lingurita otet)
- 190 g erythritol sau stevia granulata
- fructe proaspete pentru servit (optional)
- scortisoara macinata pentru servit (optional)
Preparare:
- Preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius.
- Intr-un bol, inmoaie chia in cei 110 ml de apa, pana ce devine un gel.
- Baga la blender gelul de chia, pulpa de avocado, cacaoa si vanilia si mixeaza bine.
- Bate albusurile de oua cu crem of tartar sau otetul pana fac varfuri moi. Adauga treptat erythritolul, batand dupa fiecare aditie. La final incorporeaza cu grija amestecul de chia.
- Toarna compozitia in 8 forme de ramekin sau suport de briose din aluminiu, pune intr-o baie de apa (o tava cu pereti mai inalti in care ai pus apa fierbinte astfel incat formele cu mousseul sa fie scufundate pana la jumatate). Baga la cuptor 45 de minute.
- Centrul va ramane moale. Lasa la racit apoi baga la frigider cel putin 30 de minute.
- Pentru servit poti pune deasupra fructe sau scortisoara (sau ambele). Daca pui fructe, nu uita sa adaugi si caloriile de la ele.
Valori nutritionale pe portie:
- Calorii: 70
- Carbohidrati: 5,1 g
- Grasimi: 4,4 g
- Proteine: 4,5 g
Referinte