Muschiuletul de porc este o sursa excelenta de proteine slabe iar crusta de ierburi si mustar adauga savoare fara multe calorii. Aroma degajata din cuptor cand se gateste te va face sa salivezi. O reteta simpla care iti aduce o experienta de 5 stele.
Ingrediente muschiulet de porc in crusta de mustar:
- un muschiulet de porc (in jur de 500-600 g) curatat de pielite si grasime
- 15 ml otet balsamic
- 60 g mustar de Dijon
- 35 g usturoi pisat
- 10 g ceapa uscata
- 2 linguri piper negru macinat
- 2 linguri rozmarin proaspat, tocat
- 2 linguri frunze proaspete de cimbru
- 1/2 lingurita marar tocat
Preparare
- Preincalzeste cuptorul la 220 grade Celsius.
- Pune muschiuletul de porc intr-un bol incapator si toarna peste el otetul balsamic sa il acopere complet. Lasa-l la marinat 10 minute la temperatura camerei.
- In alt castron amesteca mustarul cu usturoiul, ceapa uscata, piperul, rozmarinul, cimbrul si mararul. Se va forma o pasta groasa.
- Pune muschiuletul de porc intr-o tava cu margini ridicate, tapetata cu hartie de copt, si toarna otetul peste el.
- Cu mainile, unge toata pasta de ierburi si mustar pe toata suprafata muschiuletului (partea de sus si laterale)
- Baga la cuptor si gateste 20-25 de minute.
- Scoate-l din cuptor si lasa-l sa se odihneasca 10 minute in tava.
- Pune-l pe un tocator si taie carnea perpendicular pe fibrele musculare, in 6 parti egale. Pofta buna!
Valori nutritionale pe portie (rezulta 6 portii de aproximativ 110 g fiecare)
- Calorii: 151
- Carbohidrati: 8 g
- Grasimi: 2,5 g
- Proteine: 24 g
Referinte