Transforma resturile de carne ramase de la cina intr-o omleta delicioasa. Este plina de proteine (evident), legume sanatoase si fara multe grasimi.
Ingrediente omleta proteica cu vita:
- 1/2 ceapa tocata fin
- 1/2 ardei gras rosu tocat fin
- 60 g spanac tocat
- 120 g carne de vita gatita (muschi sau pulpa de vita slaba) taiata in bucati mici
- 4 albusuri de oua
- un ou intreg
- 1/2 rosie taiata cubulete
- sare si piper dupa gust
Preparare
- Incinge o tigaie pentru omleta pe foc mediu, punand putin ulei in ea. Adauga ceapa si ardeiul gras si gateste 3-4 minute.
- Adauga spanacul si carnea de vita si amesteca pe foc cat sa se inmoaie spanacul si sa se incalzeasca carnea, cam doua minute.
- Pune amestecul de carne si legume pe o farfurie si repune tigaia pe foc. Mai pune putin ulei in ea si aauga albusurile si oul amestecate bine.
- Cand omleta este aproape gata, pune repede deasupra ei, pe o jumatate, rosiile si amestecul de carne si legume, si impatureste. Mai lasa 2 minute pe foc.
- Asezoneaza cu sare si piper.
Valori nutritionale:
- Calorii: 373
- Carbohidrati: 12 g
- Grasimi: 14 g
- Proteine: 48 g
Referinte