Pasca proteica

Publicat in

O pasca usoara si delicioasa, cu branza slaba si proteine de calitate, doar 145 kcal si 15 g proteine per portie – gustul clasic intr-o versiune fit.

Pasca nu trebuie sa fie o bomba calorica pentru a fi delicioasa. In aceasta varianta proteica, pastram gustul clasic, dar adaugam un plus de valoare nutritiva: mai multe proteine, mai putin zahar, si zero compromisuri la textura sau savoare. Ideala pentru cei activi, pentru cei care tin dieta sau pur si simplu pentru cei care vor o optiune mai sanatoasa de sarbatori.

🧁 Reteta: Pasca proteica (fara aluat)

Ingrediente pentru o forma rotunda de 20 cm:

  • 500 g branza de vaci degresata (sau ricotta light)
  • 250 g iaurt grecesc 2%
  • 3 oua mari
  • 2 masuri (60 g) pudra proteica (vanilie sau neutra – whey sau vegetala)
  • 60–80 g indulcitor (eritritol/stevie – dupa gust)
  • Coaja rasa de la o lamaie
  • Esenta de vanilie (1 lingurita)
  • 50 g stafide (optional – inmuiate in rom sau apa calda)
  • 1 lingura de gris sau faina de ovaz (pentru textura – optional)

Optional topping:

  • 1 lingura de smantana light + 1 lingura de iaurt, pentru uns deasupra
  • Fructe uscate, fulgi de migdale sau chipsuri de cocos pentru decor

Mod de preparare

  • Preincalzeste cuptorul la 170°C (foc mediu).
  • Amesteca branza de vaci, iaurtul si ouale pana devin o crema fina (poti folosi un blender sau mixer).
  • Adauga pudra proteica, indulcitorul, coaja de lamaie, vanilia si amesteca bine. Daca vrei o textura mai legata, adauga grisul/faina de ovaz.
  • Incorporeaza stafidele (sau le poti pune doar deasupra).
  • Toarna compozitia intr-o tava rotunda de tort, de 20 cm, tapetata cu hartie de copt sau unsa cu putin ulei de cocos.
  • Optional, dupa ce torni compozitia in tava, inainte de a da pasca la cuptor, poti unge usor deasupra cu amestecul de 1 lingura de smantana light si 1 lingura de iaurt. Ii va da o crusta rumena si lucioasa, exact ca la pasca traditionala.
  • Coace timp de 40–45 minute sau pana devine aurie si trece testul cu scobitoarea (cand o infigi in mijloc trebuie sa iasa curata).

Lasa sa se raceasca complet in forma. Se poate consuma rece, si este chiar mai buna a doua zi!

Dupa coacere, poti presara optional deasupra:

  • Fulgi de migdale (pusi la final, usor prajiti)
  • Chipsuri de cocos
  • Fructe uscate taiate marunt (sau stafide inmuiate)

Valori nutritionale per portie (rezulta 8 portii):
(Valorile sunt orientative, pot varia usor in functie de produsele folosite)

  • Calorii: ~145 kcal
  • Proteine: ~15 g
  • Grasimi: ~5 g
  • Carbohidrati: ~8 g (dintre care zaharuri ~4 g)
  • Fibre: ~0.5 g

👉 Daca renunti la stafide si gris, carbohidratii scad la ~5–6 g/portie. Pofta buna! 

Referinte

Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.