Aceasta reteta de pastrav la cuptor este perfecta pentru cei care doresc o masa sanatoasa si plina de proteine. Pastravul este o sursa excelenta de proteine slabe si acizi grasi omega-3, iar legumele adaugate ofera vitamine si fibre esentiale. Reteta este simpla si rapida, ideala pentru o cina sanatoasa si gustoasa.
Ingrediente (pentru 2 portii)
- 2 pastravi (aproximativ 300-350 g fiecare)
- 1 lamaie (feliata)
- 2 linguri ulei de masline
- 3 catei de usturoi (tocati marunt)
- 1 lingurita de sare
- 1/2 lingurita de piper negru macinat
- 1 lingurita de rozmarin uscat
- 1 lingurita de cimbru uscat
- 1 ardei gras (taiat fasii)
- 1 dovlecel (taiat rondele)
- 1 morcov (taiat fasii)
- 1 ceapa rosie (taiata felii)
- 200 g de cartofi noi (taiati in jumatati)
- 2 linguri de patrunjel proaspat (tocat)
Preparare
- Preincalziti cuptorul la 200°C.
- Spalati bine pastravii si uscati-i cu hartie de bucatarie.
- Intr-un bol mic, amestecati uleiul de masline, usturoiul tocat, sarea, piperul, rozmarinul si cimbrul.
- Ungeti pastravii pe exterior si in interior cu amestecul de ulei si condimente.
- Asezati cateva felii de lamaie in interiorul fiecarui pastrav.
- Pregatiti o tava de copt cu hartie de copt sau folie de aluminiu.
- Asezati pastravii in tava si distribuiti legumele taiate (ardei gras, dovlecel, morcov, ceapa si cartofi) in jurul lor.
- Stropiti legumele cu putin ulei de masline si asezonati cu sare si piper.
- Coaceti in cuptorul preincalzit timp de 25-30 de minute sau pana cand pastravul este gatit si legumele sunt fragede.
- Scoateti tava din cuptor si presarati patrunjel proaspat tocat deasupra.
- Serviti pastravul fierbinte alaturi de legume.
Valori nutritionale pe portie:
- Calorii: 450
- Proteine: 40 g
- Grasimi: 20 g
- Carbohidrati: 30 g
Referinte