Piept de pui umplut cu usturoi copt

Publicat in

De ce sa mergi la un restaurant italienesc cand iti poti face aceasta masa extrem de sanatoasa si proteica la tine acasa.

Cine nu iubeste aroma de usturoi copt? Aici vorbim de usturoi fraged care ti se topeste in gura, bagat in piept de pui suculent, acoperit cu drojdie pentru a ii da un gust ca de parmezan, iar peste toate, sos de rosii si mozzarella. Pune langa verdeturile tale preferate si ai o masa proteica redusa in carbohidratin si grasimi.

Ingrediente piept de pui umplut cu usturoi copt:

  • o ceapa galbena medie taiata in inele subtiri
  • 800-900 g piept de pui fara piele si os
  • 16 catei de usturoi copti, taiati pe jumatate (vezi "sfaturi")
  • Sare si piper dupa gust
  • piper rosu macinat (optional)
  • 15 g fulgi de drojdie (vezi "sfaturi")
  • 400 g rosii maruntite din conserva
  • 1 lingura amestec condimente italienesti
  • o crenguta de busuioc proaspat
  • 110 g mozzarella light, rasa (optional)

Preparare

  1. Preincalzeste cuptorul la 190 de grade celsius.
  2. Pune pe fundul unui vas termorezistent inelele de ceapa, intr-un strat uniform.
  3. Taie fiecare piept de pui orizontal pentru a il putea deschide ca pe o carte. Imparte usturoiul copt intre pieptii de pui si inchide-i la loc, astfel incat usturoiul sa fie in interiorul pieptului de pui.
  4. Pune pieptii de pui peste inelele de ceapa si presara sare, piper negru si piper roz (daca folosesti). Presara si fulgii de drojdie in mod egal peste pieptii de pui, apoi pune rosiile si niveleaza-le egal cu spatele unei linguri. Presara condimentul italienesc, frunzele de busuioc si mozzarella rasa. 
  5. Acopera cu folie de aluminiu vasul si baga-l la cuptor. Lasa-l asa 20 de minute, apoi indeparteaza folia de aluminiu si mai gateste cel putin 10 minute, pana ce pieptul de pui este complet gatit. 
  6. Scoate din cuptor si lasa 10 minute sa se odihneasca inainte de a il manca. 

Sfaturi: Fulgii de drojdie se gasesc mai ales la magazinele naturiste, nu este drojdia la plic care se gaseste de regula la raionul de produse de bacanie.
Usturoiul copt se poate cumpara gata facut, la borcane, sau il poti face tu acasa. Daca vrei sa il faci tu, curata cateii de usturoi, stropeste-i bine cu ulei de masline, infasoara-i in folie de aluminiu si coace-i in cuptorul preincalzit la 200 de grade celsius, timp de 40 de minute, pana ce devin aurii si moi (pot fi strapunsi usor cu varful unui cutit).

Rezulta 8 portii, o portie avand:

  • Calorii: 172
  • Carbohidrati: 8,1 g
  • Grasimi: 1,5 g
  • Proteine: 30,8 g 

Referinte

Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.