O gura din aceasta garnitura si nu vei mai manca niciodata piure clasic. Pasta de tahina infuzeaza piureul cu note de nuci si contribuie la textura cremoasa. Pentru cea mai cremoasa textura posibila prepara piureul in robotul de bucatarie; dar merge si cu o sita clasica, pentru o varianta mai rustica.
Ingrediente piure de cartofi dulci:
- 700 g cartofi dulci, curatati si taiati in cuburi
- 60 g pasta de tahina (de susan)
- 1 lingura miere
- 1 lingurita coaja rasa de portocala
- 1 lingurita paprika
- 1/2 lingurita sare
- 2 linguri seminte de susan
Preparare
- Fierbe cuburile de cartofi in apa cu sare clocotita pana ce devin foarte moi. Scurge apa.
- Pune cartofii dulci fierti, pasta de tahina, mierea, coaja de portocala, paprika si sarea intr-un robot de bucatarie si transforma totul intr-o pasta fina.
- Serveste piureul de cartofi dulci cu seminte de susan presarate deasupra.
Se obtin 4 portii.
Valori nutritionale
- Calorii: 1215
- Carbohidrati: 185 g
- Proteine: 26 g
- Grasimi: 41 g
Referinte