Este garnitura ideala pentur orice masa proteica pe baza de carne.
Ingrediente piure proteic de cartofi:
- 1,3 kg cartofi pentru piure, curatati si taiati in cuburi de 2-3 cm.
- 220 ml apa, plus ceva mai multa pentru fiert
- 2 linguri sare
- 280 g iaurt grecesc degresat
- 65 ml ulei de masline extravirgin
- piper proaspat macinat
Preparare:
- Intr-o oala incapatoare pune cartofii si acopera-i cu apa rece, pune cele doua linguri de sare, da in fiert si lasa sa fiarba pana ce devin foarte moi, aproximativ 10-15 minute.
- Intre timp, amesteca cei 220 ml de apa cu jumatate din iaurtul grecesc, pana obtii consistenta de lapte. Pune peste si uleiul de masline si omogenizeaza.
- Scurge cartofii si zdrobeste-i cat mai mult. Adauga treptat amestecul de iaurt si apa pana ce piureul devine cremos (e posibil sa nu fie nevoie sa pui tot amestecul).
- Incorporeaza iaurtul grecesc ramas, potriveste de sare si piper. Se mananca cald.
Sfat: Pe langa sare si piper poti adauga si alte arome, precum ierburi sau condimente, usturoi, ceapa verde, etc.
125 g din acest piure are:
- Calorii: 132
- Carbohidrati: 19,8 g
- Grasimi: 4,5 g
- Proteine: 3,8 g
Referinte