Pizza desert pentru culturisti

Publicat in

Dulciuri bogate in proteine si sarace in carbohidrati. Desigur, cu un gust excelent. Visul oricarui culturist! Aici gasesti reteta pentru un astfel de desert.

Este greu sa gasesti pe cineva caruia nu ii place pizza. Iar daca gasesti pe cineva care zice asta, minte! Sau, este foarte confuz in privinta vietii si nu a intalnit inca pizza potrivita! Si pizza nici macar nu trebuie sa fie neaparat sarata! Poate fi transformata in ceva dulce. Partea cea mai buna: i se poate reduce cantitatea de carbohidrati, ridica continutul proteic si in general sa devina un desert mai sanatos care sa iti alimenteze antrenamentele.

Pizza desert = o prajitura mare cu topping de branza

Blatul acestei pizza desert este facut din ovaz iar toppingul din branza cu zmeura. Ambele sunt pline de proteine prin utilizarea unei pudre proteice. 

Daca vrei masa musculara fara grasime dar si sa te bucuri de ceea ce mananci, reteta asta este pentru tine. 

Ingrediente crusta de ovaz cu vanilie:

  1. 4 cupe pudra proteica de vanilie
  2. 140 g fulgi ovaz
  3. un ou intreg
  4. 180 ml lapte de migdale neindulcit
  5. 1/4 lingurita sare
  6. 50-100 g Splenda (sucraloza) sau eritritol (zahar paleo), in functie de cat de dulce vrei sa fie
  7. extract de vanilie dupa gust
  8. condimente duopa gust: scortisoara, ghimbir, nucsoara

Preparare:

  1. Preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius.
  2. Amesteca toate ingredientele.
  3. Pregateste o tava de pizza si unge-o cu putin ulei din nuca de cocos.
  4. Pune toata compozitia in mijlocul tavii si intinde-o pe toata suprafata in mod egal.
  5. Coace blatul 12-15 minute (timpul poate varia in funtie de marimea tavii si cuptorul tau).
  6. Lasa crusta sa se raceasca complet inainte de a adauga toppingul

Ingrediente topping de branza cu zmeura:

  • 4 cupe pudra proteica de vanilie
  • 220 g crema de branza (Philadelphia, de exemplu)
  • 6 linguri lapte de migdale neindulcit
  • 2 maini generoase de zmeura congelata

Preparare:

  1. Combina toate ingredientele intr-un bol, cu exceptia zmeurei. Cand compozitia este bine amesteca si fina pune si zmeura. 
  2. Intinde egal toppingul peste crusta de ovaz.
  3. Taie in 8 felii egale si baga la frigider sa se raceasca si sa se aseze.
  4. Taiata in 8 felii egale - ai cam 25 g de proteine pe felie.

Variatii

  1. Poti adauga oleaginoase, fulgi de cocos sau chipsuri de ciocolata neagra in crusta sau topping.
  2. Poti folosi orice lichid vrei. Laptele de migdale neindulcit scade din calorii si face totul mai cremos decat daca ai folosi apa. Nu il folosi pentru ca este mai nutritiv - nu este cu mult mai bun decat apa - foloseste-l pentru ca nu contine lactoza si zahar.
  3. Daca nu vrei alt dulce in afara de ce contine pudra proteica adauga o lingura de faina de cocos pentru a compensa cantitatea de ingrediente uscate.
  4. Pentru topping poti folosi crema de branza degresata.
  5. Toppingul poate fi folosit cu orice fel de desert proteic.
  6. Poti folosi si fructe proaspete, nu congelate. Nici macar nu trebuie sa le amesteci in crema de branza. Doar pune-le deasupra. 

 

Referinte

Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.