Aceasta prajitura ketogenica de morcovi are doar 5,5 grame de carbohidrati pe portie. Asa ca, pofta buna!
Ingredinte prajitura ketogenica de morocovi :
- 155 g erythritol
- 170 g unt
- o lingura melasa neagra (optional)
- o lingurita extract de vanilie
- 1/2 lingurita extract de ananas (optional)
- 4 oua mari
- 240 g faina de migdale
- 2 lingurite praf de copt
- 2 lingurite scortisoara
- 1/2 lingurita sare de mare
- 125 g morcov ras
- 190 g nuci tocate grosier (impartit in doua, o portie de 125 g si una de 65 g)
- crema de branza fara zahar (reteta urmeaza)
Ingrediente crema de branza fara zahar:
- 230 g crema de branza (gen Philadelphia)
- 4 linguri ulei de cocos topit (sau unt)
- 8 linguri smantana grasa
- 2 linguri pudra de stevia
- 2 lingurite extract de vanilie
Preparare crema de branza fara zahar:
- Se amesteca crema de branza, smantana, uleiul de cocos si stevia. Adauga si vanilia si amesteca bine. Baga la rece 1-3 ore pentru a puta fi intinsa mai usor.
Preparare prajitura de morcovi ketogenica:
- Preincalzeste cuptorul la 180 g Celsius. Unge doua forme de tort de 22 cm cu unt si pune hartie de copt pe fundul lor.
- Bate untul cu erythritolul pana ce devine pufos. Adauga si melasa daca folosesti, extractul de vanilie si pe cel de ananas. Amesteca!
- Adauga, pe rand, ouale, si amesteca bine.
- Intr-un bol separat combina faina de migdale, praful de copt, sare si scortisoara. Pune ingredientele uscate peste cele umede si amesteca.
- Pune si morocovii rasi si omogenizeaza bine. Pune si 125 g de nuca, pastrand restul de 65 g.
- Imparte aluatul obtinut in doua, intre cele doua forme de tort. Baga-le la cuptor pentru 30-40 minute, pana ce blatul devine tare si elastic.
- Scoate din cuptor, lasa formele la racit 15 minute, apoi scoate blaturile din ele pe un gratar de bucatarie si lasa-le sa se raceasca complet.
- Pune jumatate din crema de branza pe un blat, a copera cu cel de al doilea blat si pune restul de crema de branza peste el. Presara nucile pastrate.
- Se obtin 16 portii!
Referinte