Daca iti place puiul dulce-acrisor dar nu vrei sa ai parte de monoglutamat de sodiu si de alte ingrediente ascunse, fa-ti singur aceasta reteta. Un fierbator de orez standard este tot ce ai nevoie pentru a gati aceasta minunatie. Poti manca puiul alaturi de orez sau daca esti pe low-carb, alaturi de legume la aburi.
Ingrediente pui:
- 700 g piept de pui taiat in cuburi de marimea unei imbucaturi
- 3 linguri amidon de arorut
- 1,5 linguri ulei de masline extravirgin
Ingrediente sos dulce-acrisor:
- sucul de la o portocala
- 1/2 ligura coaja rasa de portocala
- 1 lingura usturoi pisat
- 2 lingurite ghimbir ras
- 120 ml apa
- 3 linguri miere naturala
- 2 linguri sos sriracha
- 1 lingura otet de orez
- 2 lingurite ulei de susan
- 1,5 linguri amidon de arorut
Preparare
- Pune ingredientele pentru pui intr-un bol mare si amesteca totul bine.
- Amesteca ingredientele pentru sos, cu exceptia apei si amidonului de arorut
- Incinge o tigaie pe foc, in care pui foarte putin ulei de masine. Pune bucatile de pui si gateste-le pana ce sunt bine rumenite, cam 6 minute. Puiul nu trebuie sa fie complet gatit, se va finisa in fierbatorul de orez (slow-cooker).
- Pune bucatile de pui in fierbatorul de orez (slow-cooker) si toarna peste ele sosul. Pune jumatate din apa, si daca este nevoie mai completeaza cu cat este necesar.
- Gateste la treapta maxima nu mai mult de doua ore, sau la o treapta mica pentru 2-3 ore.
- Cu 30 de minute inainte de final ridica capacul si adauga amidonul si apa daca mai este nevoie. Amesteca totul si lasa sa se termine de gatit.
- Mananca cu garnitura preferata, orez sau legume. Presara peste ele seminte de susan sau ceapa verde.
Informatii nutritionale pe portie (ies 6 portii)
- Calorii: 277
- Carbohidrati: 13 g
- Proteine: 36 g
- Grasimi: 9 g
Referinte