Reteta fitness pentru masa de Craciun - friptura de vita cu legume la cuptor

Publicat in

O reteta este perfecta pentru masa de Craciun: are un echilibru excelent intre proteine, fibre si carbohidrati, fiind o alegere sanatoasa, satioasa si delicioasa!

De Craciun, traditiile culinare pot fi transformate in momente de rasfat sanatos, fara a face compromisuri la gust. Aceasta reteta de friptura de vita cu legume la cuptor este alegerea perfecta pentru un fel principal plin de proteine, nutrienti si savoare. Ideala pentru cei care vor sa ramana in forma, dar si pentru cei care isi doresc o masa festiva echilibrata si hranitoare. Simplu de pregatit, acest preparat aduce pe masa un echilibru intre sanatate si placerea de a savura o masa speciala alaturi de cei dragi.

Ingrediente (4 portii)

Pentru friptura:

  • 800 g muschi de vita sau antricot (de preferat o bucata mai slaba)
  • 2 linguri ulei de masline
  • 3 catei de usturoi, zdrobiti
  • 1 lingurita rozmarin proaspat, tocat
  • 1 lingurita cimbru proaspat, tocat
  • sare de mare si piper proaspat macinat, dupa gust

Pentru legume:

  • 3 morcovi medii, taiati bastonase
  • 1 broccoli mic, rupt in buchetele
  • 200 g cartofi dulci, taiati cuburi
  • 1 dovlecel, taiat rondele
  • 1 ardei gras rosu, feliat
  • 1 ceapa rosie, taiata in sferturi
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita boia dulce sau afumata
  • sare si piper, dupa gust

Pentru sos (optional):

  • 150 g iaurt grecesc 2%
  • 1 lingurita mustar Dijon
  • 1 lingurita miere
  • 1 lingurita suc de lamaie
  • 1 varf de sare si piper

Preparare

Pregatirea carnii

  1. Scoate bucata de vita din frigider cu cel putin 30 de minute inainte de preparare, pentru a ajunge la temperatura camerei.
  2. Intr-un bol mic, amesteca uleiul de masline, usturoiul zdrobit, rozmarinul, cimbrul, sarea si piperul. Freaca bine carnea cu acest amestec si las-o sa se marineze cat timp pregatesti legumele.

Pregatirea legumelor

  1. Preincalzeste cuptorul la 200°C.
  2. Intr-un bol mare, amesteca toate legumele cu uleiul de masline, boiaua, sarea si piperul. Asaza-le uniform pe o tava tapetata cu hartie de copt.

Prepararea carnii si legumelor

  1. Incinge o tigaie din fonta sau una antiaderenta, la foc mare. Frige bucata de vita pe fiecare parte timp de 2-3 minute, pana prinde o crusta frumoasa.
  2. Asaza carnea deasupra legumelor in tava si transfera totul in cuptor. Gateste timp de 15-20 de minute pentru o friptura mediu-rara sau mai mult, in functie de preferinte (foloseste un termometru pentru carne daca este necesar – 55-60°C pentru mediu-rar).
  3. Scoate carnea din cuptor, acoper-o cu folie de aluminiu si las-o sa se odihneasca 10 minute inainte de feliere.

Sosul (optional)

  1. Amesteca toate ingredientele pentru sos intr-un bol mic si ajusteaza condimentele dupa gust.

Servirea

  1. Feliaza friptura de vita si serveste-o alaturi de legumele la cuptor. Adauga cateva linguri de sos pentru un plus de savoare.

Valori nutritionale (aproximative per portie):

  • Proteine: 45 g
  • Grasimi: 15 g
  • Carbohidrati: 25 g
  • Fibre: 6 g
  • Calorii: 400 kcal

Referinte

Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.