Rapid de facut pe grill si delicios, acest somon fript se potriveste de minute cu piureul proteic, pentru o masa sanatoasa, nutritiva si anabolica!
Ingrediente somon cu otet balsamic si rozmarin:
- 4 fileuri de somon de 115 g fiecare
- sare
- 3 linguri otet balsamic
- 2 linguri zeama de lamaie
- 1 lingura ulei de masline
- 1 lingurita usturoi pisat
- 2 linguri rozmarin proaspat tocat
Preparare:
- Pune bucatile de somon intr-un vas suficient de mare incat sa incapa cat mai fix si presara-le cu sare.
- Amesteca otetul balsamic, zeama de lamaie, uleiul de masline si usturoiul. Pune marinata peste somon.
- Presara deasupra o lingura de rozmarin tocat; acopera cu folie si lasa 30 de minute la rece.
- Preincalzeste un gratar sau o tigaie antiaderenta si unge-o cu putin ulei.
- Scoate somonul din marinata si scurge-l bine. Prepara-l cate 4 minute pe fiecare parte pana este bine patruns. Pune somonul pe farfurie, presara deasupra restul de rozmarin si mananca-l alaturi de garnitura preferata.
Valori nutritionale pe portie (o bucata de somon):
- Calorii: 117
- Proteine: 21 g
- Carbohidrati: 3 g
- Grasimi: 2 g
Referinte