Stir-fry de porc cu legume

Publicat in

O reteta proteica si sanatoasa, care este gata imediat.

Aceasta reteta este plina de fibre alimentare, dar si proteine, asa ca intestinele iti vor multumi. Cu putin timp petrecut in bucatarie poti avea gata o masa de seara sau de dupa un antrenament intens. 

Ingrediente:

  • 450 g muschi de porc
  • 1/2 lingurita ghimbir ras
  • 60 ml apa
  • 1 lingura stevia dulce granulata
  • 1 lingura amidon
  • 340 g bok choy, radacinile si capetele taiate, restul tocat marunt
  • doi morcovi medii tocati
  • un ardei rosu gras tocat
  • un ardei verde gras tocat
  • doua linguri sos de soia
  • o lingura zeama de lamaie

Preparare

  1. Pe suprafara de lucru, usuca bine muschiul de porc cu servetele de bucatarie. Cu un cutit ascutit taie muschiul de porc perpendicular pe fibra in felii, iar feliile taiele in fasii lungi. 
  2. Incinge o tigaie antiaderenta (daca este nevoie adauga foarte putin ulei de masline) si pune in ea carnea de porc si ghimbirul si gateste totul la foc mediu spre mare timp de 5 minute. 
  3. Intr-un bol mic amesteca apa cu amidonul si stevia dulce pana ce amidonul este dizolvat. Adauga amestecul peste carnea de porc.
  4. Pune in tigaie si bok choy, ardeii si morcovii, si amesteca bine totul; gateste alte 5 minute, cu capac, pana legumele incep sa se inmoaie. 
  5. Adauga sosul de soia si zeama de lamaie si gateste doua minute fara capac, pana ce legumele sunt moi. 
  6. Imparte porcul si legumele in patru farfurii. 

Se obtin patru portii, fiecare portie avand:

  • Calorii 180
  • Carbohidrati: 12,8 g
  • Grasimi: 2,8 grame
  • Proteine: 25,8 grame

Referinte

Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.