Ingrediente:
- 120 g faina de migdale
- 75 g fulgi de nuca de cocos
- un ou mediu
- 220 g crema de cocos
- 60 ml ulei de cocos topit
- 10 picaturi stevia sau mai mult daca iti place mai dulce
- 2 linguri si jumatate pudra de cacao
- o lingurita esenta de vanilie
- un praf de sare
- o mana mica de alune de padure tocate pentru decor
Preparare
- Preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius.
- Amesteca fulgii de cocos, faina de migdale si oul cu un tel sau intr-un robot de bucatarie, pana se formeaza o minge ca de aluat.
- Tapeteaza cu aluatul o forma de tarta in care ai pus hartie de copt.
- Coace-o timp de 20 de minute, pana ce se rumeneste. Scote-o din cuptor si las-o sa se raceasca.
- Amesteca untul de cocos topit in crema de cocos, adauga si cacaoa, esenta de vanilie, sarea si stevia.
- Toarna amestecul in crusta de tarta coapta si racita si baga la frigider pana se intareste (1-2 ore).
- Inainte de servire coace alunele de padure intr-o tigaie pe foc mic, si pune-le deasupra tartei.
Se obtin aproximativ 8 portii cu un continut mediu de 1,5 grame de carbohidrati pe portie!
Referinte