O supa bogata si cremoasa de lapte de cocos, de tip thai. Aceasta este o versiune simplificata cu ingrediente care se gasesc usor si in supermarketurile din Romania; de asemenea, este cu un continut mai redus de calorii fata de retetele originale si fara zahar in plus. Raman aromele care fac o bucurie din a manca pui si lapte de cocos plin de grasimi sanatoase.
Rezulta 4 portii, si dureaza in jur de 30 minute prepararea, cu tot cu gatirea termica.
Ingrediente Tom Kha Gai:
- o lingurita ulei de masline sau de cocos
- 450 g piept de pui dezosat si fara piele, taiat in fasii subtiri
- 1 lingurita usturoi pisat
- 1 lingurita sare
- 100 g ciuperci taiate fin
- 2 linguri pasta de lemongrass
- un praf de chilli
- 400 ml lapte de cocos degresat (la conserva de metal)
- 450 ml apa
- o legatura mica coriandru sau patrunjel tocat marunt
- 60 ml zeama de limeta proaspat stoarsa
Preparare
- Incinge bine uleiul. Pune in el puiul, sarea, usturoiul si rumeneste totul 5 minute.
- Pune peste pui, in tigaie, si ciupercile cu asta de lemongrass si mai gateste 5 minute pana se inmoaie ciupercile.
- Asezoneaza cu chilli, si toarna in tigaie laptele de cocos, apa si sucul de limeta. Da in fiert si pune patrunjelul. Lasa sa fiarba incet 10 minute.
- Cand este gata pune in 4 boluri si presara pe deasupra mai mult patrunjel tocat si pune langa felii groase de limeta cu care sa asezonezi suplimentar daca simti nevoia.
Valori nutritinale (pe portie - 115 g de pui, 120 ml supa)
- Calorii: 206
- Carbohidrati: 2 g
- Grasimi: 10 g
- Proteine: 27,3 g
Referinte