Turta ducle este sinonima cu Cracinul si este delicioasa. Dar poti manca rapid prea multa si lucrurile sa scape de sub control si sa te bati pe burta in aceeasi liga cu Mos Craciun!
Dar din fericire exista o solutie. Turta dulce proteica. Gustoasa, sanatoasa si aromata, dar mai ales, plina de proteine! Aceasta turta dulce proteica poate fi savurata ca o gustare sanatoasa si hranitoare, fiind bogata in proteine si cu un continut redus de carbohidrati.
Ingrediente turta dulce proteica:
- 200 g faina proteica (de exemplu, faina de migdale sau faina de nuca de cocos)
- 50 g pudra de proteine (de preferat proteine din zer sau proteine din lapte)
- 100 g unt de migdale sau unt de arahide
- 50 g miere
- 1 ou
- 1 lingurita de esenta de vanilie
- 1 lingurita de praf de copt
- 1/2 lingurita de scortisoara (sau mix de condimente pentru turta dulce)
- un praf de sare
Preparare
- Incalziti cuptorul la 180°C si tapetati o tava intinsa cu hartie de copt.
- Intr-un bol mare, amestecati faina proteica, pudra de proteine, praful de copt, scortisoara si sarea.
- Intr-un alt bol, bateti oul si adaugati untul de migdale sau untul de arahide, mierea si esenta de vanilie. Amestecati bine pana cand obtineti o compozitie omogena.
- Combinati treptat amestecul umed cu amestecul uscat, amestecand bine pentru a forma un aluat. Lasa-ti aluatul sa se odihenasca intr-un loc ferit de caldura (dar nu frigider) 30-45 minute.
- Intindeti aluatul pe o suprafata presarata cu faina proteica pentru a evita lipirea. Folositi un sablon de turta dulce sau taiati formele dorite cu ajutorul unui cutit.
- Asezati formele taiate pe tava pregatita si coaceti in cuptorul preincalzit timp de aproximativ 10-12 minute sau pana cand marginile devin aurii.
- Lasati turta dulce sa se raceasca partial pe tava inainte de a o transfera pe un gratar de racire.
Valori nutritionale pe portie (rezulta 10 portii):
- Calorii: 180 kcal
- Proteine: 10g
- Grăsimi: 13g
- Carbohidrați: 7g
Aceste valori sunt estimative si pot varia in functie de specificatiile exacte ale ingredientelor utilizate.
Referinte