Vafele nu trebuie mancate doar in zilele trisate. Daca le faci dupa reteta aceasta le poti manca zi de zi. Merg de minune dupa antrenamente, dar si la micul dejun sau pur si simplu ca o gustare/desert.
Ingrediente:
- un ou
- 60 g albus de ou
- o banana mare
- 60 g pudra proteica cu gust de banane (precum Milk Protein Smooth de la MyProtein)
- 45 g fulgi de ovaz
- 120 g lapte de migdale (sau orice alt lapte)
Amesteca toate ingredientele intr-un bol. Banana o poti rupe cu degetele in bucati mari sau o poti face piure cu o furculita. Lasa totul sa stea cateva minute ca fulgii de ovaz sa se inmoaie. Amesteca din nou si aluatul e gata. Incinge un aparat de vafe si coace vafele in el.
Optiuni si note:
- Poti folosi doua oua in loc de albusuri. Dar folosirea mai multor albusuri creeaza o compozitie mai aerata si delicata, lucru greu de obtinut la retetele fara gluten.
- In loc de banana poti pune cateva maini de fructe de padure.
- Daca ai pofta de ceva ciocolatiu, foloseste pudra proteica de ciocolata si cateva maini de bucatele de ciocolata neagra.
- Nu folositi proteine care contin doar zer. Un amestec de zer si cazeina sau o proteina din lapte este cel mai indicat.
- Poti folosi si toppinguri, precum unt de arahide fin sau siropuri fara zahar.
Referinte