Pline de proteine si de gust, aceste wrapuri clasice sunt revizuite pentru a avea un continut mai mic de zaharuri si grasimi fata de versiunile din restaurante. Timpul de preparare este foarte scurt, si pot fi mancate ca gustare, ca aperitiv sau ca o masa usoara!
Ingrediente sos:
- 80 ml sos de soia sau aminoacizi lichizi
- 3 linguri otet de mere sau otet de orez
- doua linguri miere
- o lingura mustar de Dijon
- o lingura sriracha
- 1/2 lingurita ulei de susan
- 3-4 lingurite stevia granulata
Ingrediente umplutura:
- o lingurita ulei de avocado sau de masline
- 450 g carne slaba de curcan tocata
- 2,5 lingurite usturoi pisat
- un sfert lingurita ghimbir dat pe razatoare
- 225 g ciuperci tocate
- 4 cepe verzi tocate
- o conserva de castane, scurse si tocate
Ingrediente wrap de curcan:
- 8 frunze mari de salata inceberg
- 100 g muguri de fasole
- 1 morcov si jumatate, mediu, ras
- o legatura de patrunjel, tocata
Preparare sos:
- Intr-un bol, amesteca toate ingredientele in afara de stevia.
- Gusta sosul si daca il preferi mai dulceag, adauga stevia!
Preparare umplutura:
- Incinge uleiul intr-o tigaie incapatoare. Pune in ea carnea de curcan, usturoiul si ghimbirul. Gateste totul 5 minute pana ce carnea nu mai este rosie.
- Adauga ciupercile, ceapa verde si castanele si gateste alte 5 minute pana ce ciupercile sunt moi.
- Toarna peste sosul preparat anterior si lasa sa fiarba un minut. Ia de pe foc.
Asambalare wrapuri:
- Pune o frunza de salata pe blatul de lucru, cu partea concava in sus. Pune aproximativ 55 grame din amestecul cu curcan pe frunza.
- Repeta cu celelalte frunze.
- Orneaza fiecare frunza cu muguri de fasole, morcov ras si patrunjel tocat.
Ar trebui sa obtii 8 wrapuri de curcan. Fiecare wrap are:
- Calorii: 100
- Carbohidrati: 7,5 grame
- Grasimi: 1,5 grame
- Proteine: 15 g
Referinte