Scapa de burta folosind sprinturi

Publicat in

Daca vrei sa ai un abdomen cizelat trebuie sa muncesti pentru el, nu exista scurtaturi. Una din cele mai eficiente metode prin care sa muncesti pentru abdomen sunt sprinturile.

Nu ai abdomenul definit la care visezi din cauza grasimii care acopera muschii. Pentru a avea abdomen vizibil trebuie sa scapi de ea. O metoda extrem de eficienta de a scapa de grasimea de pe abdomen sunt sprinturile la diferite intensitati. Abdomenele si diferitele exercitii pentru abdomen nu o sa functioneze aici. 

Cateva sedinte de sprinturi pe saptamana, sub 30 de minute, pot produce rezultate fantastice in privinta arderii grasimii din jurul taliei. Iata de ce sprinturile sunt cele mai bune exercitii penru ars grasimi!

Economiseste timp/slabeste

Cel mai mare avantaj al sprinturilor pe intervale de intensitate este ca aduc rezultate intr-un timp mai mic de antrenament efectiv. Se slabeste mai mult in 20-25 de minute de antrenamente pe sprinturi, decat in 45-50 de minute de cardio clasic. Iata 4 motive pentru care merita sa faci sprinturi.

1) Repara metabolismul

Sprinturile forteaza corpul sa arda grasimi. Spre deosebire de cardio clasic, care arde grasimi si carbohidrati, dar in cantitati mai mici si in plus activeaza si cai care degradeaza masa musculara, sprinturile cresc productia de enzime care ard grasimi in timpul si dupa incheierea efortului si sustin construirea masei musculare.

2) Efectul de afterbun

Cand faci efort de scurta durata dar foarte intens, corpul arde calorii intr-un ritm accelerat in perioada de 24 de ore care urmeaza. Se numeste consum excesiv de oxigen post-antrenament; muschii utilizati la efort trebuie sa restabileasca factorii fiziologici din celule, ceea ce consuma multa energie si implictit arde si grasimea din jurul taliei. 

3) Cresc productia de hormon de crestere

Hormonul de crestere, in ciuda numelui, este un puternic hormon arzator de grasimi, care ajuta la refacerea tesuturilor avariate. Este eliberat in cantitati mari ca raspuns la stresul fizic cu acumulare de lactat in muschi. Este exact tipul de efort facut la sprinturi. 

4) Regleaza hormonii de ars grasimi

Grasimea de pe burta este activa metabolic, adica secreta hormoni periculosi care afecteaza negativ sanatatea provocand inflamatii in tot corpul. De exemplu, adiponectina este un hormon cheie eliberat din tesuturile grase in timpul exercitiilor fizice. Reduce si inflamatiile si declanseaza secretia unei substante numite PGC1 care este precum un intrerupator principal pentru functiile care imbunatatesc metabolismul muscular. 

slabeste eficient

De ce inca se recomanda exercitiile abdominale pentru ars grasimea de pe burta?

Probabil cei mai multi habar nu au despre ce vorbesc. Antrenamentul direct al abdomenului prin exercitii dedicate este benefic pentru intarirea si cresterea muschilor abdominali, dar acestea nu ard multe grasimi. Nu provoaca nici schimbari hormonale, volumul si intensitatea fiind prea mici. Pentru un abdomen cat mai estetic include urmatoarele in antrenamentele tale:

  • Incearca intevalele de sprinturi clasice, pe bicicleta statica: 8 secunde de sprint cu 12 secunde pauza, pentru un total de 20 de minute. 
  • Fa alergari (sprinturi) pe scari sau in panta - sprinteaza catre varf si coboara la pas sau in jogging usor. Repeta, ideal fara pauze sau pauze mici. Fa 8-16 astfel de intervale. 
  • Daca esti avansat si ai o buna conditie fizica fa sprinturi pe pista de alergare. Fa sprinturi maximale de 20 de secunde cu 20 de secunde pauza, 4 seturi de cate 4 intervale fiecare, cu 3 minute pauza intre seturi. 
  • Nu neglija sub nicio forma dieta. In studii sprinturile arata ca poti scapa de grasime fara sa iti modifici dieta, dar ai grija sa nu incepi sa mananci mai mult decat o faci de obicei, fie ca recompensa pentru efortul depus, fie pentru ca te obosesti prea tare si nu te recuperezi cum trebuie.
  • Sprinteaza contra unei rezistente. Astfel cresti stimulii dati muschilor si iti sporesti rata metabolica. Fa sprinturi pe bicicleta de spinning, cu sanii cu greutati sau benzi de alergare autopropulsate. 
  • Programeaza in mod inteligent sprinturile. Ai grija cum iti structurezi antrenamentele de sprinturi, si din punct de vedere fizic dar si mental. Foloseste piramidele inverse de intensitate. Fa sprinturi pe distante descrescatoare, precum 400, 300, 200, 100 m.
  • Nu neglija antrenamentele cu greutati, la care sa folosesti exercitii complexe cu intensitati ridicate. 
  • Nu fa mai mult de un exercitiu abdominal pe sedinta de antrenament.

Referinte

Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.