9 reguli de conduita in sala de forta

Publicat in

Sala este sanctuarul tau. Poarta-te frumos cand esti in ea si vei avea o karma buna, cu progrese bune. Poarta-te urat si iti vei strica "karma muschilor".

Exista reguli nescrise de conduita in sala de forta. Daca le ignori poti sa primesti priviri dusmanoase si sa te simti prost in mediul respectiv. Si nu poti sa spui ca ai fost ignorant. Lumea se asteapta sa cunosti de la sine aceste reguli. 

Iata cum sa fii cel mai popular tip din sala in timp ce iti faci antrenamentele.

Regula #1: Pune greutatile la loc

Imagineaza-ti: esti presat de timp si vrei sa faci un antrenament rapid. Te duci la suportul de genuflexiuni, si gasesti haltera incarcata cu 200 kg pe ea. Trebuie sa dai jos toate discurile pentru a te incalzi cu bara goala. Pierzi timp pretios. Si urasti in tacere pe cel care a lasat haltera incarcata. 

Iata ce ar trebui sa faca toti cei din sala de forta: sa isi puna naiba greutatile la loc dupa ce termina cu ele! In exemplul de mai sus, sa descarce haltera si sa puna discurile pe suporti. La fel si cu ganterele sau alte echipamente mobile. 

Pe bune, nu este chiar atat de greu precum pare! Incearca!

Regula #2: Nu incepe o conversatie cu cineva aflat la jumatatea unui set

Vezi un cunoscut facand impins cu haltera din culcat. Te duci la el si vezi ca face cu 110 kg. Il intrebi ce a mai facut in weekend. Ii cade haltera peste fata! Tocmai ti-ai omorat prietenul! Spre ca esti mandru de tine! 

Respecta cand vezi pe cineva concentrat la exercitiul pe care il face. Nu le distrage atentia vorbindu-le. Asteapta pana isi termina setul. 

Regula #3: Nu trece prin fata cuiva care face un exercitiu

Cand rdici greutati trebuie sa te concentrezi cat mai bine (conexiunea minte-muschi). Sa treci prin fata cuiva care ridica o greutate ii poate strica aceasta concentrare. Nu fa asta! Niciodata! Treci prin spatele lor, nu le taia fata. 

Regula #4: Cand te intreaba cineva cate seturi mai ai, da-i o estimare

"Salut frate! Cate seturi mai ai cu ganterele de 30 kg?" 

"Aaa...abia am inceput sa lucrez cu ele. Mai am 4 seturi, cred ca dureaza cam 10 minute. Vrei sa facem impreuna?" 

Asa ar trebui sa decurga conversatia. Orice alt raspuns este gresit. Fi de treaba! Imparte cu altii. Iti vei face prieteni si vei fii un exemplu bun.

Regula #5: Nu ocupa mult spatiu cand sala este plina

Ora de varf: cele 3 ore dupa incheirea programului de munca, cand toata lumea vine la sala. Ai terminat programul si fugi la sala. Alergi la propriu catre suportul de genuflexiuni, ca sa il gasesti ocupat de un tip  care face un set gigant de genuflexiuni, presa pentru picioare, fandari si extensii pentru picioare. A ocupat 4 statii de lucru. Si sunt si altii care stau dupa el, nu esti singurul. Ce simti legat de el? Il urasti si il vei uri mereu. 

Pune-te in situatia lui. Este urat de mai multe persoane. Incepe sa fie stresat pentru ca ocupa atat de mult spatiu. Experienta nu este placuta pentru niciunul din cei implicati. 

Daca mergi la sala in timpul orelor de varf nu ocupa mai mult de 1-2 staii de lucru deodata. Pentru circuite si seturi gigant du-te la sala cand este mai liber. 

hormon de crestere natural

Regula #6: Nu fi nudistul din vestiar

Il stii! Cel care merge nonsalant in fundul gol prin vestiar, cu "echipamentul" fluturand in toate partile. Pune un prosop in jurul talei cand te duci si te intorci de la dus. Serios, nu impresionezi pe nimeni. Si, de ce ai vrea sa impresionezi pe cineva in vestiarul barbatilor?

Regula #7: Spala-ti hainele de sala

Hainele in care faci antrenamentele trebuie spala-te dupa fiecare sesiune la sala. Este de bun simt sa nu imputi atmosfera din jurul tau. Si asta duce la urmatoarea regula. 

Regula #8: Curatenia

Este indicat sa te antrenezi intr-un mediu cat mai curat. Asta inseamna sa nu vii la sala mirosind deja a sconcs. Nu trebuie sa faci dus inainte sa vii la sala. Fa-l dimineata! Si nu uita de haine: mereu sa ai haine curate la antrenamente. 

Regula #9: Nu sechestra banca din vestiar

Este un tip la sala la care merg. Geanta sa este de marimea unei valize. Tine in ea toate cutiile cu proteine pe care le poseda, batoane proteice, vitamine, shakere. Tine geanta pe banca si isi intide hainele pe restul bancii, ocupand 2-4 locuri. Deloc frumos! 

Pune-ti geanta pe podea cand te schimbi si incearca sa nu te imprasti prea mult. Astfel se pot schimba si altii langa tine, mai ales cand este aglomerat. Ceea ce ne duce la regula de aur a oricarei sali de forta.

Regula de aur

Nu fi nesimtit. Fii de treaba cu cei din jurul tau si te vor respecta. 

 

Referinte

Articole din aceiasi categorie

9 reguli de antrenament pentru cei care NU iau steroizi 9 reguli de antrenament pentru cei care NU iau steroizi Regandirea regulilor din culturism, este timpul pentru o noua abordare si pentru rezultate mai bune si mai de durata! 19 Nov, 2019
cum se fac corect genuflexiunile Despre genuflexiuni Genuflexiunile prezinta o miscare naturala pentru oameni. Afla de ce ar trebui sa faci genuflexiuni cat mai des, atat pentru a arata mai bine cat si penru a fi mai sanatos. 12 Feb, 2019
mai poti construi masa musculara pe masura ce imbatranesti? Mai poti construi masa musculara pe masura ce imbatranesti? Cand ai 18-20 ani si tragi de fiare, totul ti se pare posibil. Dar pe masura ce inaintezi in varsta, mai poti construi la fel de multa masa musculara? Afla raspunsul surprinzator de aici! 20 Oct, 2020
Accidentari la umeri si cum sa le eviti 8 modalitati prin care sa eviti accidentarile la umeri Sanatatea umerilor si evitarea durerilor articulare sunt lucruri la fel de importante precum alegerea celor mai bune exercitii sau suplimentarea cea mai eficienta. Accidentarile umerilor iti pot da toate planurile peste cap, si iti pot opri progresele in ceea ce priveste masa musculara si forta. 14 Feb, 2016
reguli dupa care sa schimbi programul de antrenament cu greutati Cat de des sa schimbi programul de antrenament? Cum sa gestionezi oboseala acumulata la antrenamente si procesele adaptive si cat de des sa schimbi rutina de la sala pentru a avea progrese constante si a evita supraantrenamentul si/sau oboseala cronica. 02 May, 2017
Antrenamentele cu greutati in circuit: Combinatia perfecta pentru construirea masei musculare cu acumulare minima de grasime Antrenamentele cu greutati in circuit: combinatia perfecta pentru construirea masei musculare cu acumulare minima de grasime Construieste masa musculara de calitate cu antrenamente scurte dar intense. 30 May, 2023
Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.