Bicepsul reprezinta grupa musculara cu cea mai mare atractie, mai ales pentru tinerii care abia incep sa mearga la sala. Mai toti vor sa aibe bicepsi cat mai mari! Si prin marimea bicepsilor ma refer la varful bicepsilor, "inaltimea" lor care da un aspect de volum. De fapt este vorba de o buna dezvoltare a capului lung al bicepsului.
"Bi" din biceps vine de la "doi", insemnand ca muschiul are doua capete care se ataseaza in puncte diferite pe omoplat. Unul este numit capul scurt si celalalt este numit capul lung. Iata o reprezentare grafica!
Aici se poate observa si mai bine:
In poza de mai sus, degetul arata insertia capului lung al bicepsului pe omoplat, deasupra umarului. Poti vedea ca insertia pectoralului mare este pe exteriorul adancimii mici pe care sta tendonul biucepsului (capul scurt nu este reprezentat pentru a putea vedea cum trebuie structura capului lung).
Acestea fiind spuse, iata un antrenament care tinteste tocmai capul lung al bicepsilor pentru a obtine varful acela impresionant dupa care toti alearga.
Este vorba de un tri-set, adica exercitiile se fac unul dupa altul. Flexiile 1 si 1/4 inseamna ca se face o repatare completa si una partiala (un sfert) - aceasta succesiune se numara ca o singura repetare.
Tempo se refera la ritmul in care faci fiecare repetare. De exemplu, 4010 inseamna sa cobori greutatea in 4 secunde, sa nu faci pauza jos, sa o ridici intr-o secunda, sa nu faci pauza deloc sus si sa reincepi coborarea.
Secretul acestui tri-set este sa se aleaga greutatea corecta. Trebuie sa alegi o greutate cu care atingi epuizarea musculara intre 6 si 10 repetari. Si asta la fiecare exercitiu din tri-set. Antrenamentul este greu si vei avea ceva febra musculara a doua zi. Dar efortul depus iti va fi rasplatit cu bicepsi mari!
Referinte