1. Seminte de chia
- Nivele mari de acizi grasi omega-3.
- Sursa excelenta de fibre alimentare (10 g in doar doua linguri).
- Bogate in antioxodanti.
- Regleaza nivelele de insulina.
- Fara gluten.
2. Mix de nuci crude (inmuiate/incoltite)
- Un aliment care are de toate...proteine, grasimi si carbohidrati.
- Vitamina E (ajuta la reducerea bolilor cardiovasculare).
- Acizi grasi omega-3 (mai ales in nuci).
- Bogate in l-arginina (poate ajuta la imbunatatirea sanatatii vaselor de sange).
- Bogate in fibre alimentare.
Unele din beneficiile inmuierii nucilor:
- Descompune glutenul.
- Cantitatea de acid fitic este redusa.
- Usureaza digestia. Indeparteaza taninii.
- Creste absortia unor vitamine.
3. Quinoa
- Contine toti aminoacizii esentiali, fiind o sursa completa de proteine.
- Fara gluten, sursa de carbohidrati complecsi (quinoa este de fapt o samanta, nu o cereala).
- Nivele mari de mangan (antioxidant)
- Nivele mari de magneziu.
- Bogata in fibre alimentare.
4. Orez negru
- Contine aceeasi oxidanti ca si in afine.
- Contine aproape de doua ori mai multe fibre alimentare decat orezul brun.
- Ajuta la scaderea colesterolului.
- Fara gluten, sursa de carbohidrati complecsi.
5. Carne slaba de vita crescuta 100% cu iarba
- O sursa foarte slaba de proteine de calitate.
- Bogata in acizi grasi omega-3.
- Bogata in fier (lucru foarte bun pentru femei, care deseori au o deficienta a acestui mineral).
6. Somon salbatic
- Bogat in acizi grasi omega-3.
- Sursa de proteine de calitate
- Contine seleniu care ajuta la buna functionare a glandei tiroide.
7. Oua organice
- Sura excelenta de proteine.
- Acizi grasi omega-3 in galbenus
- Contin biotina (foarte buna pentru par, piele si unghii)
- Contine multe alte vitamine si minerale, printre care potasiu, colina, acid folic, etc.
8. Conopida
- Plina de antioxidanti.
- Are aproape 4 g de fibre la 100 g conopida cruda.
- Bogata in vitamina K (ajuta la reducerea inflamatiilor).
- O sumedenie de studii leaga consumul de conopida (si alte legume crucifere) de prevenirea cancerului.
9. Spanac
- Cantitati imense de vitamina A (ajuta la intarirea imunitatii).
- Aliment foarte bogat in antioxidanti.
- Contine flavonoide (au proprietati anticancerigene)
- Bogat in fier.
10. Apa
Stiu, nu este un aliment, dar apa este extrem de importanta! Sa fii corect hidratata tot timpul mentine functiile normale ale organelor si previne deteriorarea celulara. Sa bei suficienta apa are un sir nesfarsit de beneficii.
Referinte