1. Antrenamentul cu greutati ma va face sa arat butucanoasa?
Antrenamentul cu greutati reprezinta singura modalitate prin care se poate atinge aspectul tonifiat la care viseaza toate domanele si domnisoarele. Majoritatea femeilor se tem ca prin aceste antrenamente se vor mari prea tare si vor arata masculin. Doamnelor/domnisoarelor, pur si simplu nu aveti destul testosteron in organism ca sa deveniti asa. In caz ca dezoltati o masa musculara mai mare decat va doriti, scadeti greutatile cu care lucrati.
In afara de faptul ca ajuta la crearea unui corp frumos, antrenamentul cu greutati ajuta si la prevenirea osteoporozei. De fapt, exercitiile in care se folosesc greutati sunt singurele care promoveaza cresterea oaselor si previn degradarea lor.
2. Carbohidratii ma vor ingrasa?
Nu neaparat. Aveti nevoie de carbohidrati pentru a slabi. Fara energia lor nu s-ar putea arde caloriile in plus. In cea mai mare parte a timpului ar trebui sa mancati carbohidrati complecsi precum: cereale integrale (in special fulgii de ovaz integrali), paine integrala sau orez brun. Cea mai mare cantitate a acestor carbohidrati complecsi trebuie consumata cat mai devreme de-a lungul zilei, scazand usor cantitatea spre seara. Puteti consuma si carbohidrati simpli, imediat dupa antrenament, alaturi de o proteina cu actiune rapida, precum cea din zer (in mai toate salile de fitness se gasesc astfel de suplimente). Carbohidratii simpli o sa ajute la absortia proteinei; dupa un antrenament istovitor organismul are nivelurile glicogenului scazute, si prin acest mix de proteine si carbohidrati ele sunt refacute. De aceea, imediat dupa antrenament nu trebuie sa va faceti griji ca va ingrasati daca mancati carbohidrati simpli.
3. Trebuie sa ma opresc din mancat la o anumita ora din zi?
Nu! De fapt, organismul are nevoie de proteine inainte de culcare. Pentru ca organismul este privat de nutrienti aproximativ 8 ore, in timpul noptii, este posibil sa inceapa sa consume din masa musculara. Mai putina masa musculara, mai putin tonus, mai multa grasime si mai greu de dat jos. Asa ca este bine ca seara sa mancati peipt de pui fara piele sau peste slab. Orice surse de proteine fara grasimi sau carbohidrati.
4. Ce fel de exercitii trebuie sa fac pentru a scapa de grasime intr-un anumit loc?
Din pacate asa ceva nu este posibil. Daca ai solduri mai mari decat alte persoane de aceeasi greutate ca si tine, inseamna ca asa este construit organismul tau. Cand slabim, slabim uniform, nu doar in anumite locuri. Daca ai mai multa grasime in anumite zone, ele vor fii ultimele care vor slabi. De exemplu, daca faceti multe abdomene nu o sa scapati de asa zisele "manere". Pentru a slabi este nevoie de o dieta bine pusa la punct si exercitii de tip cardio (alergari, bicicleta, orice efort aerob) pe langa antrenamentul cu greutati.
5. Ce ar trebui sa mananc la mic-dejun, pranz si cina?
N-ar trebui sa mananci la mic-dejun, pranz si cina. Ar trebui sa ai 6 mese pe zi. Toate la fel de importante si echilibrate. Niciuna nu este mai importanta decat cealalta. Organismul uman este conceput inca din timpuri primitive sa manace cantitati mici de mancare din timp in timp; cele 3 mese principale ale zilei au aparut odata cu industrializarea si progresul. Organismul uman este inteligent construit, si atunci cand este privat de mancare pentru mai multe ore incepe sa stocheze garsime in eventualitatea unei perioade de foamete. La inceputurile umanitatii mancarea nu era asa abundenta ca in zilele noastre, asa ca organismul trebuia sa fie pregatit pentru ce e mai rau oricand. de atunci si pana acum, fiziologic, oamenii s-au schimbat foarte putin.
Si daca mancam prea multe calorii deodata la o masa, surplusul va fii stocat sub forma de grasime. Asa ca cea mai buna abordare este sa se manace cantitati mici de mancare din 3 in 3 ore. Aceasta este definitia cresterii metabolismului.
Referinte