Esti la inceput de drum? Stii ce muschi vrei sa lucrezi, dar nu stii cum? Ai nimerit unde trebuie! Steroizi.ro a alcatuit o serie de ghiduri impartite pe grupe musculare pentru a te ajuta sa iti incepi calatoria.
In fiecare articol vei gasi o scurta lectie de anatomie, o lista cu cele mai bune exercitii pentru o anumita grupa musculara si 5 programe de antrenament pentru grupa respectiva. In acest articol este vorba despre brate!
Inainte de a pune intrebarea citeste mai jos. La ce intrebare ma refer? Intrebarea pe care o pun toti incepatorii: cum imi pot mari bratele? Acest articol reprezinta planul incepatorilor pentru a isi construi brate imense!
In acest articol vom discuta despre anatomia antebratelor, bicepsilor si tricepsilor, functia lor, locatia si cateva exercitii pentru dezvoltarea lor. La final sunt 5 antrenamente optime pentru dezvoltarea bratelor unui incepator.
Biceps
Este format din:
Biceps brahial
- Locatia: Partea din fata a mainii, intre cot si umar.
- Functie: Flexia coatelor, practic executa miscarea de flexare.
- Exercitii: flexii cu bara sau ganterele.
Brahialii
- Locatia: muschi mic in partea de jos a bratului superior, face conexiunea intre cot si biceps.
- Functie: Flexia coatelor.
- Exercitii: ciocane, flexii cu priza inversa.
Antebrat
Rotund pronator
Brahio-radial
Triceps
Tricepsul brahial
Inainte de toate sa stabilim ceva. Cu totii stim ca bicepsii sunt muschii de fatada. Daca cineva te pune sa ii arati muschii, 9 din 10 dati iti incordezi bicepsul. Este grozav sa ai bicepsi bine dezvoltati, dar nu uita a iti atrenezi si restul muschilor bratului, cu aceeasi intensitate si acelasi volum ca si in cazul bicepsilor.
Arnold Schwarzenegger a recunoscut ca la inceput isi antrena bicepsul mai puternic decat tricepsul. Asta i-a creat un dezechilibru estetic care a durat ani de zile sa fie corectat.
Pentru antrenamentul bicepsului si tircepsului se vor folosi atat repetari multe (15-20) cat si medii (8-12) sau putine (4-6). Fiecare raza a repetarilor ii are rostul ei, si este nevoie de toate pentru a avea brate mari.
In schimb, antebratele au nevoie de repetari multe, sa simti ca muschiul arde. Va fii greu, uneori fiind nevoie si de 50 de repetari pentru a simti arsura aceea puternica in muschi. Dar este singura modalitate de a le face sa creasca.
Si acum ca ati inteles ce sunt bratele, si din ce grupe musculare sunt alcatuite, sa trecem la cele 5 programe de antrenament. Toate exercitiile trebuie executate foarte corect, pentru ca defectele in executie desprinse acum va vor urmari, si vor duce la lipsa progreselor, sau mai rau, accidentari. Daca unele exercitii va sunt noi, cititi inainte despre cum se executa corect, si intrebati instructorul din sala despre ele, sau pe cineva cu experienta.
Programele de antrenament pentru brate
Restul articolelor din serie: spate, picioare, umeri, piept, abdomen.
Referinte